Sivrisinek Sorunu Sineklik Satışlarına Yansımadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te yaz aylarında yeterli ilaçlamanın yapılmaması nedeniyle evler sivrisineklerle doluyor. Sivrisineklerin fazla olması sineklik satışlarına yansımıyor.

Kentte yeterli ilaçlama yapılmadığı için evlere sivrisinek doluşuyor. Siirtliler sivrisineklerden rahatsız olmalarına rağmen maliyeti arttığı için evlerinin pencerelerine sineklik taktırmıyor.

Geçen yıla oranla fiyatların 20 kat yükseldiğini söyleyen pencere satıcısı Hüseyin Aşan, “Alamamakta haklıdırlar çünkü alım gücü yok. Geçen seneye oranla bu sene yüzde 20 kat fiyatlar yükselmiş. Alüminyum kilosu geçen sene 13-14’te alıyorduk. Bu sene kilosu olmuş 120 TL. Maliyeti zaten bizi kurtarmıyor. İkincisi keşke iş olsa ama başa başta çalışsak, hiç olmazsa geçimimizi sağlayabilsek o bizim için önemli.” dedi.

“Çalışanların Yemeğini Bile Ödeyemiyorum”

Artık çalışanlarının yemeğini bile çıkaramadığını ifade eden Aşan, “On ikinci aydan bu yana normal günlük işçinin yemeğinin bile harçlığını çıkaramıyoruz. Sabahtandır gelmişim elemanım gitmiş iki tane sinekliğin ölçüsünü almış. Tabi adam yapar mı yapmaz mı belli değil.” diye konuştu.

Sivrisinek Sorunu Sineklik Satışlarına Yansımadı

Siirtli başka bir pencere satıcısı Kerem ise şunları söyledi:

“Valla Bu sene zamlardan, pahalılıktan iş sıkıntıdır.  İş yok, malzeme çok pahalı. Bu sene az satılıyor. Normalde her yıl inşaata kullanılıyordu. Ama bu yıl pencere yapanlar pimapen yapmıyor. İlla bir sorun çıkıyor. Pahalılıktan dolayı. Eskiden tanesi 40-50 TL’ydi. Şimdi 70-80 TL’dir. Pahalılıktan dolayı artık vatandaş almıyor. Sinek varsa bile pahalıktan dolayı alamıyorlar. Ucuz olsa her türlü alırlardı.”

Sivrisinek Sorunu Sineklik Satışlarına Yansımadı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sivrisinek Sorunu Sineklik Satışlarına Yansımadı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!