<strong>SİSKİ Vatandaşı Oyalıyor mu?</strong>

<strong>SİSKİ Vatandaşı Oyalıyor mu?</strong>

Siirt’in Doğan Mahallesi’nden geçen kanalizasyon hattındaki koku vatandaşı özellikle yaz aylarında mağdur ediyor. Mahalle sakinlerinden Kadir Yıldırım, “Bu kanalizasyondan çok feci bir şekilde koku yayılıyor. Evin içinde boğulmuş durumdayız.”

“Havanın Isınmasıyla Berber Dayanılmaz Bir Durum Ortaya Çıkıyor”

Mahalle sakinlerinden Kadir yıldırım, “Burası Doğan Mahallesi olarak geçiyor. Yalnız halk arasında Şavuran olarak biliniyor. Mahallenin hemen girişinde en yakın binalara takriben 50-70 metre uzaklıkta bir konumda kanalizasyon geçiyor. Bu kanalizasyondan çok feci bir şekilde koku yayılıyor. Özellikle yaz aylarında havanın ısınmasıyla berber dayanılmaz bir durum ortaya çıkıyor. Hani sıcaklıklardan tabi ilimizde herkesin bileceği gibi balkonlarda daha çok vakti geçiriyoruz. Kapının önünde vakit geçiriyoruz. Bu koku da bizim sabah olsun gerek öğle olsun gerek akşam olsun kapı önüne çıkıp rahatlayamıyoruz. Evin içinde boğulmuş durumdayız.” diye konuştu.

Belediyenin kanalizasyon hattının yanına park yaptığı koku nedeniyle kullanılamadığını belirten Yıldırım, “Sağ olsun Belediyemiz buraya bir park inşa etmiş ama bu koku da hemen parka bitişik olduğu için kanalizasyonda koku yüzünden parkı dahi kolay kolay kullanamıyoruz. Valla bildiğim kadarıyla mahalle sakinleri daha önceden bildirim yapmışlar gereken yerlere ama devlet su işlerinin yaptığı korumalık bariyerler dışında ekstradan bir durum olmadı. Sadece düşme tehlikesine yönelik bir şeyler yapıldı ama henüz kokuya bir çare bulunmadı. Ben yaklaşık 5 yıldır mahallede oturuyorum. Ben 5 yıldır biliyorum ama daha önce oturan yakınlarım hemen hemen 10 senedir 12 senedir bu kokuyu çektiklerini söylüyorlar.”

Siirt Belediyesi SİSKİ Müdürlüğünden bölgede kanalizasyon suyunun yaz aylarında farklı bir bölgeye taşınacağı öğrenildi. Daha önce de SİSKİ’nin sorunu kısa sürede çözeceklerini belirtmesinin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen problem henüz giderilmedi. Bu durum SİSKİ vatandaşı oyalıyor? sorunu akıllara getiriyor.  

“Arkadaşlarla Parkta Oturunca Kokudan Vakit Geçiremiyoruz”

Kokunun bir an önce giderilmesi gerektiğinin söyleyen İbrahim Aybek, şunları söyledi: “Ben de yıllardır bu mahallede oturuyorum. Biz de bu kokuya maruz kalıyoruz. Arkadaşlarla parkta oturunca kokudan vakit geçiremiyoruz. Bu parka da artık gelemiyoruz. Bir an önce bu kokunun giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz.”

Vedat Gök ise, söyle konuştu: “Kanalizasyondan koku geliyor. Çok rahatsız oluyoruz. Akşamları hava gelince çok koku veriyor. Lütfen buraya bir çözüm bulun yetkililere sesleniyoruz.”

Exit mobile version