SİSKİ 18 Bin İşlem Yaptı Ama 15 Yıllık Sorunu Çözemedi!

SİSKİ 18 Bin İşlem Yaptı Ama 15 Yıllık Sorunu Çözemedi!

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından geride bıraktığımız 2021 yılının verilerini açıkladı. SİSKİ Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bir yıl içerisinde 18 bin 200 işlem yapıldığı duyuruldu fakat Doğan Mahallesinde bulunan kanalizasyon sorunu yaklaşık 15 yıldır bir türlü çözülemedi.

Siirt’in Doğan Mahallesinde kanalizasyon boru hattının açıkta olması nedeniyle mahalle kokudan geçilemez hale geldi. Mahalleli kokunun giderilmesi için defalarca Siirt Belediyesine başvurduklarını belirtse de çözüm bulunamadı. Daha önce Ne Haber Ajansının da gündeme getirdiği sorunla ilgili SİSKİ yetkilileri “çözüldü, çözülecek” gibi bahaneler üretse de geride bıraktığımız bir yıl içinde de sorun çözüme kavuşmadı.

Su Sorunu Çözüldü Mü?

Öte yandan 2021 yılında etkin ve yoğun çalıştıklarını ifade eden SİSKİ’nin yıl boyunca kentte yaşanan su sorunlarına herhangi bir çözüm getiremediği de dikkatlerden kaçmadı.

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünce açıklanan raporda ise şu ifadelere yer verildi:

“2021 yılı itibari ile ekiplerimiz tarafından 5 bin metre içme suyu hattı, 1200 adet şebeke arızası, 500 adet Kanalizasyon arızası, 2000 adet ızgara temizliği, 4500 adet baca temizliği,  12 bin metre kanalizasyon hattı döşemesi, 1500 metre yağmursuyu hattı döşemesi, 10 bin adet vidanjör arızası, 3800 metre Evsel bağlantı (su, kanalizasyon) çalışması, Hizan ve Hesko su hattı arıza çalışmaları yanı sıra 2500 adet yeni abone çalışması yapılmıştır.

Öte yandan Barış Mahallesinden, Kooperatif Mahallesine kadar kanalisazyon ve atık suda önemli bir atılım gerçekleştirilerek, kentin 10 yıllık altyapı sorunu kökten çözüme kavuşturuldu. Barış Mahallesinden, Kooperatif Mahallesine ve oradan Siirt Çevre yolu Polis Okulu kavşağına kadar olan bölümde 2300 metre boyunda 800 milimetre çapında hat inşa edilerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Alternatif su kaynakları çalışmaları kapsamında da Siirt İçme Suyu Arıtma Tesisi 2 kademe arıtma kapasitesinin artırılması, yeni bir içme suyu hattının tedariki ve arıtma tesisine bağlanması ayrıca pis su arıtma tesisi kapasitesinin artırılması ve Kezer yerleşkesinde yeni bir arıtma tesisinin kurulması projeleri 2022 yılı yatırım programına alınmış, çalışmalar devam etmektedir.

Çevre ve insan sağlığını gözeterek; içme suyu ile kanalizasyon hizmetlerini etkin, verimli, kesintisiz ve kaliteli olarak halkımıza sunmak için çalışmalarımız 2022 yılı içinde de aralıksız devam edecektir.”

Exit mobile version