Şirvan’da Örnek Bahçelere 400 Bin TL Destek

Şirvan’da Örnek Bahçelere 400 Bin TL Destek

Siirt’in Şirvan ilçesinde GAP idaresi tarafından finanse edilen ‘Yüksek Telli Bağ Sistemi Projesi’ kapsamında 18 çiftçiye dağıtılacak 2500 adet demir direklerin dağıtım töreni düzenlendi.

Proje ile ilgili bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, GAP idaresi tarafından finanse edilen proje ile Şirvan ilçesine bağlı 11 köyde, 18 kişiye 51,6 dekar alanda örnek bahçe kurulacağını, oluşturulacak bahçeler bölge çiftçileri için örnek teşkil edeceğini söyledi.

Demirhan, Bölgede yapılan geleneksel bağcılık yerine, verimi çok yüksek olan ‘Yüksek Telli Bağ Sistemi Projesi’nin yaygınlaştırılması amacıyla örnek bahçeler kurulacaktır. Bağcılıkta modern budama ve terbiye sistemlerinin uygulanması ile üzüm üretiminde verim ve kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

Tayfi Üzüm Yaprağı Salamura Tesisi Projesi

Tayfi Üzüm Yaprağı Salamura Tesisi Projesi ile ilgili bilgi veren Demirhan, “Proje ile Şirvan ilçemize bağlı Pirinçlik köyünde kadın kooperatifi kurulacağını, Pirinçlik köyümüzde kurulacak Tayfi üzümü yaprağı salamura tesisi ile Şirvan ve Pervari bölgelerinden ilk etapta 2 bin ton ilerleyen yıllarda da 5 bin ton yaprağı salamura şeklinde işlenmesi hedeflenmektedir. Ağırlıklı olarak kadınlarımızın üretim sürecinde yer alacağı proje ile ilimiz ekonomisine yeni bir gelir kaynağı ve istihdam kapısı sağlanacaktır.” diye konuştu.

Yapılan konuşmalarından ardından çiftçilerle demir direkler törenle dağıtıldı.

Çiftçilerle bir süre sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, kendileri ile hatıra fotoğraf çektirdi.

Exit mobile version