Şırnak’ta Suriye Sınırında Bulunan Tarihi Köprü Yok Oluyor

Şırnak’ta Suriye Sınırında Bulunan Tarihi Köprü Yok Oluyor

Cizre’de Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan ve Osmanlı dönemine ait olan tarihi köprü kaderine terk edilirken, vatandaşlar köprünün restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor.

Cizre’de Sur Mahallesi Saklan Deresi üzerinde bulunan ve 18.yüzyıldan kalma tarihi saklan köprüsü yıkılmaya yüz tutmuş durumda.

Suriye Sınırının sıfır noktasında Doğu-batı doğrultusunda uzanan ve dört gözlü olan köprü şehir merkezinin güneyinde 2.5 Km. uzaklıkta bulunan saklan deresi üzerinde yer almaktadır.18.02.2009 yılında tescil edilen ancak her hangi bir restorasyon çalışması yapılmayan köprü yavaş yavaş yıkılmaya ve tahrip edilmeye başlandı.

Günümüze kadar bir kısmı ayakta duran köprünün kaderine terk edilmemesi gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, ”bu köprü sıradan bir köprü değil. Zamanında orduların geçtiği, tüccarların gelip gittiği ve geçmişin derin izlerini geleceğe taşıyan bir köprüdür. Biz Cizreli vatandaşlar olarak bu köprünün bu halde yıkılmaya yüz tutulmasını istemiyoruz. Bunun için de tüm yetkililerden bu köprünün restore edilerek hem tarihimize sahip çıkmalarını hem de bu köprüyü turizme kazandırmalarını istiyoruz.” dedi.

Cizrem Gazetesi – Azad MENDEŞ

Exit mobile version