Şırnak’ta Siesta Zamanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnap’ın Cizre ilçesinde gündüzleri neredeyse 55 dereceyi bulan hava sıcaklığı esnafın iş saatlerini de etkiledi. Kepenk kapatıp evde dinlenmeye çekilen esnaflar, akşam saatlerinde iş başı yapıyor.

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üstünde etkili olan sıcaklık nedeniyle vatandaşlar gündüz saatlerini evlerinde geçirirken, esnaflar ise kepenklerini akşam saatlerinde açmak zorunda kalıyor. Cizre’de saat 12.00 – 17.00 saatleri arasında sokak ve caddelerin boşalırken ilçede hayat adeta duruyor, bu süre içerisinde vatandaşlar evlerine ve diğer klimalı ortamlara adeta hapsoluyor. Evde dinlenmeye çekilen esnaflar ise, akşam saat 17.00 itibarıyla kepenk açıyor. Gün içerisinde evlerine mahkûm olan Cizreliler, akşamları Dicle Nehri kenarındaki çay bahçeleri ve parklara akın ediyor.

Şırnak’ta Siesta Zamanı

Cizreli Esnaflardan Yalçın Serçe, “Gündüzleri iş yerinde havaların çok sıcak olması nedeniyle duramıyoruz. Öğle yemeğine giderken çoğu zaman iş yerlerimizi kapatıyoruz, çünkü o saatte hiç kimse alışveriş yapmaya gelmiyor. Biz de ya kepenkleri kapatıp evde dinleniyoruz yada işyerinde klimayı açarak serinlemeye çalışıyoruz. Saat 17.00 gibi de iş yerlerimize geliyoruz. Yani Cizre’de gündüz hayat çekilmez bir hal alıyor” diye konuştu.

Şırnak’ta Siesta Zamanı

Cizre de artan hava sıcaklığı karşısında yaşlı insanlar serin ve gölge yerlerde dinlenmeyi tercih ederken gençler ve çocuklarda çok tehlikeli ve yasak olmasına rağmen Dicle nehrinde yüzerek serinlemeye çalışıyor. Cizre Belediyesine ait sulama araçları da gündüz saat 16:00 ile gece 23:00 saatleri arasında ana caddelerde sulama çalışması yapıyor.

Kaynak: Cizrem Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnak’ta Siesta Zamanı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!