Şırnak’ta Kültürel Şölen Okulda Sergilendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Artukoğlu İlkokulu’nda görev yapan Abdullah Kayar, sosyal bilgiler dersinde öğrencilerine” Milli Kültür Öğelerimizi Tanıyalım” konulu etkinlikte sınıfta Cizre kültürünü yansıtan eski eşyaları sergiledi.

Cizre’de sınıf öğretmenliği yapan Abdullah Kayar, öğrencilerinin milli kültürel miraslarından uzak kalmamaları için uygulamalı bir etkinlik düzenledi.

Sosyal bilgiler dersinde “Milli Kültür Öğelerimizi Tanıyalım” konulu etkinlikte, öğrencilere farklı bir etkinlik sunarak hem bölgeye hem de Cizre kültürüne ait eski yöresel el emeği göz nuru eşyaları sınıfta sergileyerek tanıttı. Okulu adeta bir eski eşyaların bulunduğu müzeye çeviren öğretmen Kayar, “Her bir öğrencim farklı bir şey getirdi ve bu sayede milli kültürümüzü yansıttık, aynı zamanda ders işledik. Öğrenciler, uygulamalı olarak Cizre’nin zengin kültürel geçmişini tanıma fırsatı buldular. Sınıfın her köşesine sergiledik; kimilerine yöresel kıyafet giydirdim, kimisi gaz lambasını tuttu, kimi ibrikten su getirdi. Her birinin kullanış amacını tek tek uygulamalı anlattım. Amacımız bu mirası korumak sadece bugünkü kuşaklara değil, gelecek nesillere de bir zenginlik bırakmaktır “ifadelerini kullandı.

Şırnak’ta Kültürel Şölen Okulda Sergilendi

Sınıfta sergilenen eşyalar arasında el emeği göz nuru oyalar, el işi patikler, çoraplar, kanaviçeler, kasnak işleri, duvar halıları, ibrik, su testisi, radyo, şark köşesi, eski zaman perdeleri, geyik temalı eski duvar halısı/bezi, gaz lambası ve geleneksel kıyafetler yer aldı. Öğrenciler, uygulamalı olarak hem Milli kültüre ait objeleri tanıdılar hem de Cizre kültürüne ait el emeği göz nuru eşyaları yakından tanıma fırsatı buldular.

Dersin sonunda öğrenciler öğretmenleri ile beraber müzik eşliğinde geleneksel halaylar çekip doyasıya eğlendiler.

Kaynak: Cizrem Gazetesi – Mevlüde Sevim

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnak’ta Kültürel Şölen Okulda Sergilendi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!