Siirt’ten Koruyucu Aile Başvurusuna Yoğun İlgi

Siirt’ten Koruyucu Aile Başvurusuna Yoğun İlgi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrası yüzlerce Siirtli, çocuklara koruyucu aile olmak için başvuruda bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Siirt İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, Siirt’te şu ana kadar 320 ailenin koruyucu aile olmak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Ergün, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı belirterek, depremzede çocuklara koruyucu aile olmanın şartlarını duyurdu.

E-Devlet üzerinden yapılacak olan koruyucu aile başvuruları sonrası bakanlığın  değerlendirmelerini yapacağını belirten Ergün, depremzede çocuklar için koruyucu ailenin nasıl olunacağını ve ayrıntılarını şöyle açıkladı: “Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.”

Koruyucu ailede aranan şartlar:

             T.C. vatandaşı olmak

             Sürekli Türkiye’de ikamet ediyor olmak

             25 ile 65 yaş arasında olmak

             En az ilkokul mezunu olmak

             Düzenli bir gelire sahip olmak

             Çocuğun biyolojik anne- babası ya da vasisi olmamak

             Koruyucu aile olmak isteyenler için evlilik şartı aranmıyor

Koruyucu aile olmak için istenen belgeler:

             Öğrenim durumunu gösterir belgenin onaylı örneği

             İş, gelir ve sosyal güvenlik durumunu gösteren belgenin onaylı örneği

             Adli sicil belgesi

             Koruyucu aile olacak kişiler ve varsa birlikte yaşadığı kişilerin fiziksel engeli, ruhsal rahatsızlığı ve bulaşıcı hastalığının olmadığını gösteren sağlık kurulu raporu

             İkametgah adres bilgisi

Koruyucu aile olmak için başvuru yapan aileler belgeleri tamamladıktan sonra aile izlemeleri başlamaktadır. İl müdürlüğünün yoğunluğuna göre en az 6 ay olmak üzere izlemeler gerçekleştirilir. İzlemeler sonucunda il müdürlüğünde komisyon tarafından koruyucu ailenin uygunluk durumu değerlendirilir. Koruyucu aile uygun olması durumunda aileye uygun çocuk arama çalışması yapılmaktadır.

Exit mobile version