Siirt’ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt İl Özel İdaresispor, üç yaş grubunda altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan altyapı çalışmaları sonucunda 4 futbolcu Fenerbahçe, 2 futbolcu da Beşiktaş altyapısına transfer oldu.

Yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi veren Siirt İl Özel İdaresispor Altyapı Antrenörü Ekrem Kurt, Siirt İl Özel İdare Sporun alt yapısının alt yapısını kurduk. Yaklaşık altı guruptan oluşuyoruz. Bu grupların her birinde 25 öğrencimiz var. 3 yaş guruplarında bu sene yarıştık.” dedi.

Siirt'ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor

Fenerbahçe ve Beşiktaş’a Futbolcu Transfer Edildi

Fenerbahçe ve Beşiktaş’a futbolcu gönderdiklerini belirten Kurt, “U14 yaş gurubunda bölgede elendik. U16 yaş gurubunda ise final maçında elendik. U15’te ise çok güzel bir başarıya imza attık. Türkiye’nin 1158 takımından ilk 4’üne girdik. Çalışmalarımızın sonucunda da çok güzel bir verim aldık. Bu verimde 4 tane futbolcumuz Fenerbahçe kampına katıldı, 2 tanesi ise şu an Beşiktaş kampında.” diye konuştu.

Siirt'ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor

Kısıtlı imkanlarla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kurt, “Bizim altyapı serüvenimiz çok kıt bir şekilde ilerliyor. Hiç bir destek almıyoruz. Kendi bazı çabalarımızla ve Milletvekillerimiz, bürokrasi ya da kurum müdürleri ile çok baskı yaparak servis ihtiyacımızı gideriyoruz. Maddi destek bir yana manevi destekte almıyoruz.” dedi.

Siirt'ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor

“Hedefimiz Siirt Sporu Siirtli Futbolculardan Kurmak”

Siirt İl Özel İdaresispor’u Siirtlilerden kurmayı hedeflediklerini aktaran Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dört senedir biz bu yapıyı kesinlikle dağıtmadık. Biz biliyorduk ki işte Fener’e giden Beşiktaş’a giden değerli futbolcular çıkacağına çok inanıyorduk. Aslında bizim en büyük hedefimiz Siirt Sporu Siirtli futbolculardan kurmaktı. Bizim şu an hedefimiz Siirt Spor şu an Bal Liginde biz de Bal ligi için futbolcu yetiştirmeye çalışıyoruz”.

Siirt'ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor

Süper Ligde oynamak istediğini ifade eden futbolcu Mert Gül, “Futbol çocukluktan beri benim bir sevdam. İlk futbola Fenerbahçe’de başladım. Sonra buraya geldim. Babam da eski futbolcu zaten. Hedefim öncelikle 1. Ligde ya da Süper Ligde oynamak. Bunu başarabilirsem ondan sonra Avrupa’da oynamak. Özellikle bir takım da derseniz Galatasaray’da oynamak isterim. İdol aldığım futbolcu Marcus Rashford Türkiye’den de Barış Alper Yılmaz.” dedi.

Siirt'ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor

“Babamın Hayaliydi”

Türkiye milli takımında oynayan oyuncuları idol olarak aldığını belirten futbolcu Berk Can Tanış, “Eskiden Fenerbahçe okullarındaydım.  Babamın hayali benim futbolcu olmamdı. Hedefim Avrupa’da ve Milli takımda oynamak. İdol aldığım futbolcular Arda Güler, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu.” diye konuştu.

Siirt'ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor

“Bizde Futbol Genetik”

Bebeklikten beri futbol ile ilgili olduğunu söyleyen Çınar Cander ise, “Bebekliğimden beri futbolcu olmak istiyordum. Bizde futbol genetik. İlerde büyük bir futbolcu olma hayalim var.  İlerleyen zaman da ilk olarak Fenerbahçe’de sonra Avrupa.2da oynamak istiyorum. İdol aldığım futbolcu Arda Güler.” ifadelerini kullandı.

Siirt'ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor

“Manevi Destek İstiyoruz”

Manevi destek istediklerini ifade eden altyapı kaleci antrenörü Osman Demir, “Gönüllü olarak burada bulunuyorum. Gençlerimize herhangi bir maddi manevi destek sağlamak için buradayız. 4 yıldır güzel sonuçlar alıyoruz. Güzel meyveler alıyoruz. Çocuklarımız çok yetenekli. Gerçekten çok zor durumdayız. Manevi anlamda zor durumdayız ve destek istiyoruz. O anlamda da herkese seslenmek istiyorum. Bu çocuklar hepimizin çocukları herkesin bir el atması gerekiyor.” dedi.

Siirt'ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’ten Büyük Kulüplere Futbolcu Yetişiyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!