Siirt’teki Özel Okul Öğretmenleri Meclis Gündeminde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, şehirde özellikle devletten destek alan özel eğitim kurumlarında yaşanan sorunları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sordu.

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlere kıdem tazminatı almamaları için zorla senet imzalatılması ve asgari ücretin altında ücretler ödenmesi gibi birçok iddia ile ilgili Meslis’e soru önergesi sundu.

Siirt’te bazı özel eğitim kurumlarında öğretmenlere, ilk göreve başladıklarında işten ayrılmaları durumunda kıdem tazminatını talep etmemeleri için boş senet ile birlikte istifa dilekçesine imza attırıldığı iddia ediliyor.

Öte yandan, asgari ücretin altında görev yapan öğretmenlerin hesabına net asgari ücret yatırılmasına rağmen maaşın bir kısmını okul yönetimine elden iade eden öğretmenler olduğu iddia edilmekte.

Bakırhan, bu iddialar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şunları sordu:

  1. Siirt’te kaç özel eğitim merkezi vardır? Siirt’teki özel eğitim merkezlerinde kaç öğretmen ve personel çalışmaktadır?
  2. Siirt’te özel eğitim kurumlarında, esnek çalışma sistemi ile çalışan öğretmen sayısı kaçtır? Siirt’te özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin ortalama maaşı ne kadardır? Siirt’te özel eğitim kurumlarında asgari ücret seviyesinde maaş alan öğretmen sayısı kaçtır?
  3. Siirt’teki özel eğitim merkezleri bakanlığınız tarafından ne sıklıkla denetlenmektedir? En son denetim ne zaman yapılmıştır? Yapılan denetimler sonucunda tespit ettiğiniz sorunlar nelerdir? Tespit edilen sorunları gidermek için ne gibi önlemler aldınız?
  4. Siirt’te bazı özel eğitim kurumlarında öğretmenlere kıdem tazminatını talep etmemeleri için boş senet ile birlikte istifa dilekçesine imza attırıldığı iddialarına ilişkin bakanlığınız bir soruşturma başlatmış mıdır? Başlatmamış ise başlatmayı düşünüyor mu?
  5. Siirt’te özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin işe başlarken boş senet imzalaması sonucu icraya verilen öğretmen sayısı kaçtır? İcraya verilen öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için bakanlığınız devreye girecek midir?
  6. Siirt’teki özel eğitim kurumlarında yaşanan hukuksuzlukların özellikle devletten destek alan kurumlar olduğu doğru mudur? Devletten özel eğitim desteği alan kurumları bu hukuksuzlukları yapma cesaretini nereden almaktalar?
  7. Siirt’teki özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin hesabına net olarak asgari ücret yatmasına rağmen öğretmenlerin maaşlarının bir kısmını okul yönetimine elden iade ettikleri doğru mudur? Doğru ise bu durum ahlaki ve vicdani midir? Bakanlığız bu konuda sorumluluk alacak mıdır? 
  8. Siirt’te özel eğitim kurumlarında öğretmenlerin özlük haklarından yararlanamamaları için büro elemanı adı altında istihdam edildikleri doğru mudur? Özel eğitim kurumlarındaki öğretmenler ile ilgili bakanlığınız ne gibi düzenleyici ve iyileştirici tedbirler almıştır?
3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’teki Özel Okul Öğretmenleri Meclis Gündeminde
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!