“Siirt’teki İntiharlar Yoksulluk İntiharlarıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Siirt İl Başkanı Avukat Umut Dayanan Siirt’te son zamanlarda artan intihar vakalarına dikkat çekti. Ne Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunan Dayanan, “Bu intiharlar yoksulluk intiharlarıdır.” dedi.

Siirt’te son zamanlarda artan intihar vakalarının derhal araştırılması gerektiğini belirten Dayanan, “İnsanlar her gün her hafta hayatına son veriyor. Herkes görmedim, duymadım, bilmiyorum diyor. Derhal sorumluluk alınmalı ve harekete geçilmeli.” dedi.

“Yetkililer Sorumluluk Almaktan Kaçmaya Devam Ediyor” 

Yetkilileri göreve davet eden DEVA Partisi İl Başkanı Dayanan, sosyologların, pedagogların, psikologların ve hatta baro ve valiliğin de bir an önce sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Dayanan yaptığı açıklamada, “Siirt’te intihar vakalarındaki artışın sebepleri üzerine araştırma yapılması ve önüne geçilmesi için aylardır yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ancak daha mühim işlerle meşgul olan yetkililer intiharlara kayıtsız kalma noktasında birlikte karar vermiş gibi seyirci koltuğundan intihar haberlerini okumaya devam ediyorlar. İntihar edenler bizim canlarımız, onları intihara sürükleyen sebeplerin araştırılması ve intihar vakalarının önüne geçilmesi için yetkilileri ve STK’ları sorumluluk almaya bir kez daha davet ediyorum. Bu mesele en azından kitap fuarı ve kısa film festivali kadar gündeminizi meşgul etmeli.” dedi.

Dayanan, “Siirt’te intihar vakalarındaki artışın sebepleri üzerine araştırma yapılması ve önüne geçilmesi için aylardır yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ancak daha mühim işlerle meşgul olan yetkililer intiharlara kayıtsız kalma noktasında birlikte karar vermiş gibi seyirci koltuğundan intihar haberlerini izlemeye devam ediyorlar.” diye konuşan Dayanan, “İntihar edenler bizim canlarımız, onları intihara sürükleyen sebeplerin araştırılması ve intihar vakalarının önüne geçilmesi için yetkilileri ve STK’larını sorumluluk almaya bir kez daha davet ediyorum. Bu mesele en azından kitap fuarı ve kısa film festivali kadar yöneticilerin gündemini meşgul etmelidir.” Şeklinde konuştu.

Dayanan devamında, “Bu intiharların ve intihar girişimlerinin temelinde yoksulluk ve İşsizlik vardır. Ülke genelinde ve Siirt özelinde intihar vakalarının başlıca sebebinin; gelir adaletsizliği , işsizlik, yoksulluk ve toplumun tüm kesimlerince hissedilen ekonomik kriz olduğu bize aktarılmaktadır. Toplumun doğru bilgilendirilmesi ve insan hayatının korunması adına intihar vakalarının sebepleri üzerine psikososyal araştırmaların yapılması ve gerekli açıklamanın yapılması gerekmektedir. Biz ajansınız aracılığıyla, Yetkilileri ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarını kollektif sorumluluk almaya davet ediyoruz. Kaybedecek bir can’ımız daha olmamalı…” dedi.

“Siirt’teki İntiharlar Yoksulluk İntiharlarıdır”
4
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
4
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
“Siirt’teki İntiharlar Yoksulluk İntiharlarıdır”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!