SİİRT’TE YAŞLILAR PANDEMİ DÖNEMİNDE NEDEN DAHA MUTLU

SİİRT'TE YAŞLILAR PANDEMİ DÖNEMİNDE NEDEN DAHA MUTLU

Siirt’te yaşı ilerlemiş vatandaşlar, alışverişe gitme ve sokağa çıkma alışkanlıkları olmadığı için pandemi sürecini genç ve orta yaşlılara oranla daha mutlu geçirdi.

Psikolog Nazlı Aparı Ne Haber’e özel yaptığı açıklamalarda, “Yaşlılarımız bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde kendilerini oldukları gibi kabul edip, duygusal refah seviyeleri daha iyi oluyor ve kendilerini daha motive edici ve daha iyi başa çıkabilme becerilerini geliştiriyorlar. Ayrıca onların gelir ve eğitim durumundan bağımsız olmaları daha olumlu bir hava kattı. Sokağa çıkma, alışverişe gitme gibi alışkanlıkları olmadığı için rutinleri pek bozulmadı.” ifadelerini kullandı.

Amerika’da yapılan bir araştırmada da yaşlıların pandemiyle daha iyi mücadele ettiği ortaya çıktı.

Pandemi vücut sağlığımızı zorladığı gibi akıl sağlımızı da zorluyor. Gençlerle kıyasladığımız zaman 50 yaş üzeri bireyler, pandemide daha olumlu bir havada.

Stanford Üniversitesi’ndeki bir araştırma sonucuna göre, pandemide genç yetişkinlere göre daha büyük stres altında olan yaşlıların, genç yetişkinlerden ruhsal olarak oldukça iyi durumda oldukları ve pozitif bir görüntü çizdikleri tespit edildi. Ayrıca yaşlıların, evde kalma durumuna da daha rahat adapte olduğu gözlemlendi.

Exit mobile version