SİİRT’TE VAKALAR 10 KAT ARTABİLİR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta açıklanan Koronavirüs tablosunda en az vakanın görüldüğü il olan Siirt’te bu hafta vaka sayıları arttı. Haritada mavi olan Siirt, bu hafta sarıya döndü. Peki Siirt’te vakalar neden arttı? Önümüzdeki günlerde şehri neler bekliyor? İşte yanıtı:

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Ne Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Arıca, “5 ile 10 kat arasında artış yaşanacağını zaten tahmin ediyorduk. Artış nedeni rehavete kapılmamız ve İngiltere mutasyonlu virüsün gelmesi. Ona rağmen vakalar çok artmadı ama yavaş yavaş tırmanışa geçiyor. Türkiye’de mavi olan tek bir il kaldı o da Şırnak. İngiltere mutasyonu önümüzdeki haftalarda yavaş yavaş artarak etkisini gösterecek.” dedi.

Tüm Türkiye’nin 2 hafta içinde kırmızı olmasını beklediklerini belirten Arıca, “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları yeni kararlar almalı. 15 Nisan itibariyle Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Türkiye’nin kırmızıya dönmesi bekleniyor. Doğunun daha geç kırmızıya döneceği tahmin ediliyordu. Ama İngiltere mutasyonunun gelmesiyle bu bölge de Türkiye ile beraber kırmızıya dönecek.” ifadelerini kullandı.

Alınacak önlemler ile ilgili de bilgi veren Arıca, “Alınacak önlemler çok önemli. Alınacak önlemlerden biri aşılama hızını arttırmak. Şu an aşılama hızı yüzde onlarda. Aşılama hızını biraz daha arttırabilirsek mutasyonun etkisi kırılabilir. Bir diğer önlem de mavi olan illeri korumak. Bu da mavi ile kırmızı iller arasındaki hareketliği azaltmak ile mümkün olur.” sözlerini kullandı.

Arıca, açıklamalarını şu ifadelerle bitirdi:

İlimizi kurtaracak olan yerli ve milli olan aşının bir an önce hizmete girmesidir.

Öte yandan Siirt İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre kentte mutasyonlu virüsün bulunduğu ve halkın rehavete kapılması da vaka artışında önemli rol oynadığı öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT’TE VAKALAR 10 KAT ARTABİLİR
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!