Siirt’te Tüp Alamayanlar Kaçak Doluma Yöneldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirtlilerin alım gücünün azaldığını ifade eden tüp bayiisi işletmecileri, tüp alamayanların kaçak doluma yöneldiklerini söyledi.

Alım gücünün azaldığını ifade eden tüp gaz bayiisi işletmecisi Sabahattin Okay, ”100 liraya aldığınız bir şeyi artık 300-400’e de alamıyorsunuz. Bu arada doluma gidiyorlar. Kaçak dolum da ekonomik olarak uygun mudur? Değildir. Ama gecindeki paraya göre gidip kaçak dolduruyor.’ Alırken zorlanıyor. Ne yapsın mecburi bir ihtiyaç. Bundan 4 ay önce 120 lira, 130 lira sattığımız gaz fiyatları 12 kilogram ev tüpü şu anda 205 lira.” 

Son gelen zamlarla beraber fiyatları takip etmekte zorlandığını söyleyen tüp gaz bayiisi işletmecisi Nihat Oduncu, ”Şimdi biz tüp gaz bayiileri olarak son zamanlarda fiyatları takip etmekte bayağı zorlanıyoruz. Son üç gün, dört içinde 2 kere zam yapıldı. Zam geldi. Tabii şirket bize mesajla gönderiyor. O kendi açısından kolay bir durum ama biz vatandaşa açıklamakta zorlanıyoruz. 3 günde 2 zam. Olacak şey değil. 15-16 liralık bir zam geldi 3 günde.”

Tüpten alınan verginin kaldırılması gerektiğini ifade ede Siirtli vatandaş Yusuf Elay, ”Ben doğalgazlı evde oturmuyorum. Zaten fakir insanlar tüpü kullanıyor. Tüpü üzerindeki verginin kaldırılması lazım. Tüptür, undur, yağdır, şekerdir. Bunların üstündeki vergiler sıfırlanması lazım. Çünkü bunlar ihtiyaçtır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te Tüp Alamayanlar Kaçak Doluma Yöneldi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!