SİİRT’TE TERSİNE GÖÇ BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıllarca işçi göçü veren Siirt, salgın sürecinde diğer illerde işini kaybedenlerin memleketine dönmesiyle tersine göçe neden oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2020 yılında başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde çalışan binlerce insanın memleketleri Siirt’e geri dönmeye başladıklarını gösteriyor.

2020 yılı verilerine göre Siirt 9.044 göç aldı. En çok göç alınan şehir 2.180 ile İstanbul olurken bunu Ankara, Mersin, Adana ve İzmir gibi iller takip etti.

Genç nüfusa sahip en yüksek iller arasında %21,8 ile 3. sırada yer alan Siirt’in gelen göçlerle beraber işsizliğin yoğun olduğu kentte sorunun daha da artabileceği öngörülüyor.

Siirt’te İşsizlik Daha da Artabilir!

18-24 yaş arası nüfusun en yoğun 3. il olan Siirt’in işini kaybedenlerin memleketlerine yeniden dönmesiyle farklı bir boyut kazanabileceğini belirten vatandaşlar, “zaten sanayi ve teknoloji noktasında gelişememiş ve sürekli göç veren bir il olan Siirt’in gençleri işsizlikle boğuşurken üstüne birde yeni işsizlerin eklenmesi şehirde ciddi karmaşalar oluşturabilir. Bu duruma bir an önce el atılması ve sorunun çözülmesi için adımlar atılması gerek.” diyor.

Genç Çok ama Hepsi Kaygılı

Özellikle genç nüfusun psikoloğa gitme oranlarındaki artışı dikkat çekerken kaygılarının başında ise ekonomik nedenler geliyor. Ne Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Uzman Psikolog Nazlı Aparı, “gençlerin özellikle de erkeklerden oluşan gençlerin psikoloğa başvurma oranında ciddi artışlar gözlemledik. Bunların büyük bir kısmı iş kaygısı, evlenememe ve ekonomik sorunlardan kaynaklı şikayetlerle başvuruyor. Bu durum gençleri kısa yoldan para kazanma arayışına sokuyor ve en çok araştırdıkları alan ise kripto para borsası.” dedi.

Şehirde yaşanan işsizliğin boyutu ve gençlerin sosyal alan eksiklikleri her geçen gün sorun haline gelmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT’TE TERSİNE GÖÇ BAŞLADI
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!