SİİRT’TE TAM KAPANMA İŞE YARADI MI?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te 17 günlük tam kapanma sürecinin sonlarına gelinirken, sürecin işe yarayıp yaramadığı merak konusu. İl Sağlık Müdürü yaptığı açıklamada vaka sayılarının düştüğünü belirtti öte yandan Siirtliler çoktan normalleşmeye geçmiş gibi görünüyor.

Ne Haber’e açıklamalarda bulunan Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, vaka sayılarında ciddi bir düşüşün olduğuna dikkat çekti.

Ömür, “Tam kapanma sürecinin işe yaradığını söyleyebiliriz. Bu sürecin Siirt’e yansıması olumlu oldu. Vaka sayılarında ciddi bir düşüş var.” dedi.

Siirt’teki aşılama durumu ilgili de bilgi veren Ömür, “Şuana kadar Siirt’in yüzde 35 – 40’ını aşıladık. Bir süredir aşılama sayısı istediğimiz seviyede değil. Ramazan’da aşılama sayıları biraz düştü. Bayramdan sonra aşılamanın artacağını düşünüyorum.” ifadelerinin kullandı.

Siirtliler Çoktan Normalleşti

Öte yandan Siirtliler 17 günlük tam kapanma sürecinde dışarıya çıkmaya devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda bayram sonrası normalleşme adımları atılacağını söyledi. Siirt’te tam olarak uygulanamayan tam kapanma sürecinin bayramdan sonra bitmesi ve kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi planlanıyor. Şehirde yaşanan yoğunluk Siirtlilerin çoktan normalleşmeye geçtiğini gösteriyor.

Şehrin hemen hemen her noktasında insan yoğunluğu görmek mümkün. Virüsün yayılma tehlikesine aldırış edilmeden sosyal mesafesiz alışverişler ve kentin en önemli caddelerinde yaşanan yoğunluk, kurallara uyulmadığını gözler önüne seriyor.

Bayram öncesi ekonomik olarak şehirde hareketliliğin yaşanmamasına rağmen dışarıda yaşanan insan yoğunluğu, bahane uydurularak sokaklara çıkıldığını gösteriyor. Bu süreçte açık olan esnaf, satış yapamamaktan şikayetçi. Bakkal, fırın veya eczaneye gitme bahanesiyle dışarı çıkan vatandaşlar, virüsün yayılmasına davetiye çıkarıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT’TE TAM KAPANMA İŞE YARADI MI?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!