Siirt’te takside unutulan 750 bin TL’yi sahibine geri verdi

Siirt’te takside unutulan 750 bin TL’yi sahibine geri verdi

Siirt’in Bahçelievler Mahallesi’nde taksicilik yapan Cihat Balkı, örnek bir davranışa imza attı. Taksici, arabasında unutulan 750 bin liranın sahibine sosyal medyadan ulaşıp parayı iade etti.

Biriktirdiği parasını bankaya yatırmak üzere Afetevleri Mahallesi’ndeki evinden çıkarak taksiye binen bir vatandaş elindeki poşetlerin bir kısmını takside unutunca şoför paranın sahibini bulmak için sosyal medyayı kullandı. Aracında unutulan bir poşetin içerisinde para olduğunu fark eden taksi sürücüsü sahibini bulmak için Whatsapp durumunu kullandı. Kendi rehberinde kayıtlı olan müşterilerin onu bu şekilde bulabileceği ihtimalini düşünen sürücü, paranın sahibini kısa sürede içerisinde bularak poşeti kendisine teslim etti.  Poşetin içerisinde 750 bin TL olduğunu ifade eden taksi sürücüsü paranın sahibini bulabildiği için mutlu olduğunu ifade etti.

 

Ne Haber’e açıklamalarda bulunan Taksici Balkı, “Dün arabama bir yolcu aldım. Aldığım yolcuyu meydana bıraktım. Yolcuyu bıraktıktan sonra işime devam ettim. Günün sonunda arabada poşetlerinin olduğunu fark ettim. Poşetlerini içine bakınca şaşırdım. İçinde çok miktarda para görünce şaşkına döndüm.  Hemen paranın sahibini bulmak için kolları sıvadım. Paranın sahibini bulmak için kendi sosyal medya hesabımı kullanmak akıllıma geldi.” dedi. Sosyal medya hesabından vatandaşı bulan Balkı parayı sahibine teslim etti. Müşteri ise servet değerindeki parasını bularak kendisine getiren taksiciye teşekkür etti.

 

Muhabir: Meryem Geylani
Exit mobile version