Siirt’te Otobüs Bilet Fiyatları Uçakla Yarışıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mazota gelen zamlarla birlikte uçak biletleriyle yarışan otobüs bilet fiyatlarını değerlendiren Siirtli firma çalışanları yüksek fiyatlarından dolayı vatandaşların otobüsü tercih etmediğini belirtti.

Mazot zammının bilet fiyatlarını arttırdığını söyleyen Serdar Azat Kaymaz, “İşlerimiz maalesef mazot fiyatlarından dolayı çok düşük. Bilet fiyatları pahalı olunca insanlar gel git yapamıyor. Geçen sene mazot fiyatı 6-7 lira iken en yüksek bilet fiyatı 200 liraydı. Bugün ise 200 TL olan bilet fiyatı 550 liraya çıktı. Hem işsizlikten hem de mazot fiyat artışından dolayı maalesef işlerimiz ciddi anlamda düşüşte. Eskiden örnek veriyorum bir firma günde 5 otobüs çıkarıyorken şimdi maalesef bir otobüs çıkarıyor. O da durumu kurtarmıyor.” dedi.

Siirt'te Otobüs Bilet Fiyatları Uçakla Yarışıyor

“Artık Çalışamaz Hale Geldik”

Zamları değerlendiren taksici Ferhat Taşçı, “Acayip etkileniyoruz. Artık çalışamaz hale geldik yakıttan dolayı. Her gün zam geliyor. Zamlar sabit bir yerde dursa ona göre hareket edeceğiz. Sabit durmadığı için biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Eskiden günde 5-6 sefer yaparken şimdi taş patlasın 1-2’dir en fazla. Bu durum hem bizi hem aileyi hem de çevreyi de etkiliyor.” diye konuştu.

Siirt'te Otobüs Bilet Fiyatları Uçakla Yarışıyor

“Otobüs Fiyatları Uçak Fiyatlarıyla Yarışır Hale Geldi”

Vatandaşların otobüsle seyahat etmek yerine uçağı tercih ettiğini belirten Fatih Dalğalı, şöyle konuştu: “İşlerimiz çok kötü. Mazot fiyatı yüksek. Bilet fiyatları da fahiş fiyatlara bindi, mecbur biz de zam yapmak zorunda kaldık. Yolcu da zaten ekonomik sıkıntılar içerisinde. Ondan dolayı insanlar seyahat edemiyor. Bilet fiyatları çok artmış. İstanbul’a bilet fiyatı 500 TL. Uçak bileti ise 600-700 TL. Yolcu, otobüsü tercih etmiyor maalesef. Ama araç sayımızda eksiklik yok. Yolcuyu mağdur etmemek adına biz araçlarımızı kesmedik. Çünkü bizim sırtımızdan geçinen bir sürü insan var. Hani arabayı göndermedim, bu bir çare değil ki bu insanlar ne yiyecekler. Bazen de zararına olsa bile göndermek gerekiyor. Ama dolduramıyoruz neredeyse %50-%60’a kadar doluluk oranları düştü.”

Siirt'te Otobüs Bilet Fiyatları Uçakla Yarışıyor
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te Otobüs Bilet Fiyatları Uçakla Yarışıyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!