Siirt’te Meyve Çok Alan Yok

Siirt’te Meyve Çok Alan Yok

Siirt’te yaz meyveleri tezgahlarda yerini aldı. Semt pazarı esnafı, yaz meyvesi fiyatlarının yüksek olduğunu, alım gücü düştüğü için satış yapamadıkları söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber tezgahlar meyvelerle doldu. Alım gücünün azalmasına dikkat çeken semt pazarı esnafı, vatandaşın pazara gelip alış veriş yapmadığını belirtti. Öte yandan, daha önce yaklaşık 70 Esnafın çalıştığı Bahçelievler semt pazarında 3-4 tane esnaf kaldı. Esnaf, vatandaşın daha çok marketleri tercih ettiğini söyledi.

“Kimse Artık İki Kilo Meyve De Götüremiyor Eve”

Meyve fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen semt pazarı esnafı Kamuran Koç, “Yaz meyvesi çok pahalıdır. Pazar diye bir şey kalmamış. 3-4 pazar kalmış. Millet perişandır. Kimse artık iki kilo meyve de götüremiyor eve. Alan var, alamayan var. İnsanlar zor durumdadır. O yüzden alamıyor. Erik, çilek, kavun ve karpuz çıkmış. Şu an biraz pahalıdır. Fiyatlar yüksektir. Eriğin kilosu 60-70 liradır. Karpuzun kilosu 20 liradır. Bazıları alamıyor. Gücü olan da yarım kilo alıyor. Memur geliyor yarım kilo alıyor bizi de kurtarmıyor. Bir karpuz alsan 150 TL’dir. Bu yaz yönetim değişmeze kimse bir şey alamaz.” dedi.

“Pahalı Olduğunda Kar Etmiyoruz”

Fiyatların ucuz olması durumunda daha fazla kar elde ettiklerini belirten semt pazarı esnafı Hasan Güneş, şunları söyledi: “Yaz meyvelerinde fiyatlar düşüyor ama kimse gelmiyor. Almak isteyene alım var ama gelmiyorlar ki. Günlük meyve varken markete gidiyorlar. Elimizde bir şey yok. Çilek 30 liradır. Şu zamana kadar 40-50 liradır. Ucuz olduğu zaman ucuza satarız. Ben istiyorum biber on lira olsun. Her şey pahalıdır. Elini neye atsan pahalıdır. Sadece meyve-sebze değil ki. Ucuz olduğu zaman kar ediyoruz. Pahalı olduğunda kar etmiyoruz ki.”

Semt pazarı esnafı Cüneyt Yumuşak ise, “Durum iyi değil. 70 kişiden 4 kişi kalmış. Millet çok ama gelmiyorlar. Zarardan başka bir şey yapmıyoruz. Marketlere gidiyorlar. Marketler küçük esnafı öldürmüş. Alım azdır. Günde 10 kişi gelmiyor.” diye konuştu.

Exit mobile version