Siirt’te Maliyetler Arttı Daire Fiyatları 1 Milyonu Geçti

Siirt'te Maliyetler Arttı Daire Fiyatları 1 Milyonu Geçti

Siirt’te daire fiyatlarının 1 milyonu geçtiğini belirten Siirt Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Faruk Sevgi, “Doların atması, demirin artması, maliyetin yükselmesi Siirt’te de ev fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Bugün 1 milyon 100 bin liraya daireler satıldı sitelerde. Bu da gerçekten yüksek. Fakirin artık bundan sonra ev alması mümkün değil.” dedi.

Maliyetlerin arttığını söyleyen Ömer Faruk Sevgi, şunları söyledi: “Gerçekten de maliyetler çok artmış. Türkiye genelinde maliyetler artmış. Mesele bir demir 6 bin lira iken 16 bin liraya yükselmiş. Dolar 7 lirayken bugün 14’ü bulmuş. Peki bu maliyet neye yansıyor? Çimento, beton bunların maliyeti yükselince daireler de yükseliyor.”

Müteahhitlerin zor durumda olduğunu ifade eden Sevgi, “Müteahhitlerimizin Allah yardımcısı olsun. Gerçekten de hepimizin müteahhitlere yardımcı olması lazım. Müteahhitler evler yapmadığı zaman bu sefer kiracıya yansıyor, ev sahiplerine yansıyor ve bu Siirt’i etkiliyor. Zaten şu anda sadece inşaat sektöründe olan Siirtimiz, onu da durdursak şu anda ne olacak?” dedi.

İnşaat sektöründe olanların sıkıntı yaşadığını belirten Sevgi, “Piyasayı görüyorum. Gerçekten kalıpçımız bugün sıkıntıdadır, bugün beton sahipleri sıkıntıdadır, bugün inşaat sektöründe olan pimapencilerimiz sıkıntıdadır. Bu bir silsile olarak devam ediyor. Gerçekten de bütün bunlar Siirt’i etkilemiş durumda.” diye konuştu.

Müteahhitlerin artan maliyetler nedeniyle kaçmak zorunda kaldığını söyleyen Sevgi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Konut satışlarında önümüzü göremiyoruz. Önümüzü göremediğimiz için her gün zam. Bu zamlar nereye kadar gidecek? Gerçekten de Allah milletin yardımcısı olsun. Bunu bir istikrara kavuşturmak lazım. Bence bu durumda gerçekten de insanların müteahhitlerimizin çoğu da kaçtı. Bunun önüne geçebilmek için devletimize sesleniyorum. Müteahhitler için bir kurun belirlenmesi lazım. Eğer bir yerde demiri olsun, çimentosu olsun, betonu olsun müteahhitlerimizin önünü kesecek bir şey olursa hiç biri iş yapamaz.”

Daire fiyatlarının 1 milyonu geçtiğini belirten Sevgi, “Tabii ki bugün doların atması, demirin artması, maliyetin yükselmesi Siirt’te de evlerin yükselmesine sebep oldu. Bugün 1 milyon 100 bin liraya kadar daireler satıldı sitelerde. Bu da gerçekten yüksek. Fakirin artık bundan sonra ev alması mümkün değil. Şu an en düşük ev ikinci el olsun asansörsüz olsun o bile 350 bin TL bandına ulaşmıştır. Yeni evlerde, sıfır evler de ise ortalama şu anda 700 bin TL civarındadır.” dedi.

Exit mobile version