Siirt’te Kiralara Maaş Yetişmiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te vatandaşlar fiyatların artması nedeniyle ev kiralamakta zorlanıyor. Kiralardaki artışın tayin ve atamaların başlamasıyla artması bekleniyor.

Siirt’te kira fiyatları 3 bin ile 4 bin TL arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıl ortalama 2-3 TL arasında olan kiralar bu yıl yükseldi. Vatandaşlar ev kiralarken zorlanıyor. Tayin ve atamaların yapılmasıyla kiraların daha da artması bekleniyor. Vatandaşlar, ortalama 3-4 TL kira ödeyemediklerini ve zorlandıklarını söyledi. Emlakçılar ise yüksek kira fiyatlarını enflasyona bağlıyor.

Kira fiyatlarının 6 bin TL’ye dayandığını söyleyen emlakçı Doğan Aydın, “Ortalama kira fiyatları 3 bin ile 6 bin arası. Geçen seneye oranla kiralar arttı. Kira fiyatlarının yükselmesini enflasyona bağlıyoruz. Her şey artmış sadece kiralar değil ki. Satılık daire fiyatlarının artması kiraları etkiliyor.” dedi.

Asgari ücretin artmasıyla kiraların da arttığını belirten emlakçı Fatma Özbilici, “Kiralık daire fiyatları merkezi konum, ara kat olup olmamasına, site için ve site olmasına göre değişkenlik gösteriyor. Asgari ücretin yükselmesiyle geçen seneye göre artış oldu.” diye konuştu.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te Kiralara Maaş Yetişmiyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!