Siirt’te Kentsel Dönüşüm İçin TOKİ Kuraları Çekildi

Siirt’te Kentsel Dönüşüm İçin TOKİ Kuraları Çekildi

Siirt’te, Kentsel Dönüşüm ve Altyapı Genel Müdürlüğü ve TOKİ tarafından Karakol Mahallesi için yapımı tamamlanan 25 konutluk kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri için kuralar törenle çekildi.

Yeni TOKİ Binaları önünde hak sahiplerinin katılımı ile düzenlenen kentsel dönüşüm projesi kura çekimi töreninde konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, “Özellikle burada toplandık ki bazı şeyleri vatandaşlarımız somut olarak görsün. Kuraları çekilen evleri de birlikte gezeceğiz. Bugün Karakol Mahallesinde kentsel dönüşüme birinci etapta başladığımız 25 tane hak sahibine evlerini teslim edeceğiz. Mahallede tekrar kalmak isteyen hemşerilerimiz oldu. Onları da Çevre Şehircilik Bakanlığımız, hükümetimiz kira bedellerini karşılamak suretiyle o alandan hızlıca tahliye edeceğiz. Ve inşallah haftaya da yıkım işlerine hızlı bir şekilde başlayacağız. Bu alanı Siirt’imiz için çok kıymetli olan, tarihi misyonu olan, şehrimize gelip görmek isteyen misafirlerimizin de Ulu Camii ve etrafını derli toplu görebileceği hem görsel anlamda hem kentsel anlamda sağlam bir yapılaşmanın olduğu alan olarak inşa edeceğiz.” dedi.

Siirt Milletvekili Mervan Gül’ün de konuşma yaptığı tören, daha sonra hak sahiplerinin noter huzurunda kura çekimiyle devam etti.

Exit mobile version