Siirt’te Kan Stoğu Tükendi Kızılay Çağrıda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Kızılay Başkanı Nihat Altunç, kan stoklarının kritik seviyenin altına düştüğünü belirterek vatandaşlara bağış çağrısında bulundu.

Yaşana deprem felaketinin yanı sıra olumsuz hava koşullarının da kan stoğunun azalmasında etkili olduğunu belirten Başkan Altunç, “Arkadaşlar malumunuz olduğu gibi Ramazan ayındayız. Her Ramazan aylarında olduğu gibi bu Ramazan ayında kan bağış stoklarımız azalıyor. Bu sene havalar soğuk geçti. Genelde biz her Ramazan ayında kan bağış alım merkezleri açarız. Orada seyyar bir şekilde sahur vaktine kadar kan bağışında bulunurlar ama bu sene hem olumsuz hava şartları hem de yakın zamanda asrın felaketi yaşandıktan sonra kan bağış stoklarımızda azalma meydana geldi. Bu azalmayı en aza indirmek amacıyla böyle bir çağrıya çıkmak zorunda kaldık.” dedi.

“Siirt Halkına Sesleniyorum”

Kan stoğunun azalmasıyla birlikte Siirt halkına çağrıda bulunan Altunç, “Buradan Siirt halkımıza, gençlerimize ve kan bağışı verebilecek her vatandaşımıza buradan sesleniyorum. Kan bağışı öyle bir şey ki bugün bize yarın kardeşimize, ailemize herkese lazım olacak. Her gün bir şekilde ameliyatlar oluyor.  İnsanlara kan ihtiyacı oluyor. Bu kanın ihtiyacını da gidermekte ancak insanların kan bağışı yapmasıyla mümkün olan bir şey.” ifadelerini kullandı.

“1 Litre Kan 3 Can Demek”

Kan bağışının öneminde söz eden Altunç, Buradan hem insani olarak hem bütün sivil toplum kuruluşu olarak vatandaşımıza, milletimize çağrıda bulunuyoruz. 1 litre kan 3 can demektir. Buradan çok kıymetli halkımıza sesleniyorum. Kan bağışında bulunalım. Kan bağış stoklarımızı en azından normal seviyeye gelmesi için herkes kendi ailesine, yakınlarına, kızına, çocuğuna haber versin.” ifadelerini kullandı.  

<strong>Siirt’te Kan Stoğu Tükendi Kızılay Çağrıda Bulundu</strong>
<strong>Siirt’te Kan Stoğu Tükendi Kızılay Çağrıda Bulundu</strong>
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te Kan Stoğu Tükendi Kızılay Çağrıda Bulundu
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!