Siirt’te ‘Işık Hadisesi’ Kara Bulutlara Takıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Tillo ilçesinde 260 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri’nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle, güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri’nin başucunu aydınlatması hadisesi hava muhalefeti nedeniyle gerçekleşmedi.

Hadiseyi izlemek için bölgede nöbet tutan vatandaşlar hayal kırıklığı yaşarken, meydana kurulan dev ekrana geçen senelerdeki görüntüler yansıtıldı.

Yurtdışından ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden çok sayıda vatandaş, 260 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından hocası İsmail Fakirullah’ın sandukasının baş uçunu aydınlatması için yaptırdığı ışık hadisesine tanıklık etmek için Siirt’in Tillo ilçesine geldi.

Her yıl gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart ve 23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ışık hadisesi izlemeye gelen vatandaşlar, bu yıl da düzenlenen etkinliğe katıldı.

BEKLENEN YANSIMA GERÇEKLEŞMEDİ

Vatandaşlar, sabah namazıyla birlikte ilçe meydanında toplandı. Meydana led ekran kurulurken saat 06.33’de yansıması beklenen güneş, havanın bulutlu olması nedeniyle gerçekleşmedi. Ekrana geçen yıl 23 Eylül’de çekilen görüntüler yansıtıldı.

Haber: İsmet AÇIKGÖZ/SİİRTPRESS

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te ‘Işık Hadisesi’ Kara Bulutlara Takıldı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!