Siirt’te İlk Turkovac Aşısı Yapıldı

Siirt’te İlk Turcovac Aşısı Yapıldı

Siirt’te ilk Turkovac aşısını Baykanlı Selahattin Kartal oldu. Aşı dolduktan sonra Ne Haber’e konuşan Kartal, Turkovac’ın diğer aşılardan daha iyi olduğunu düşündüğü için 3. dozda Turkovac aşısı olduğunu belirtti.

Aşıyı beklediğini söyleyen Selahattin Kartal, “Turkovac ile ilgili çok iyi düşünüyorum. Bizim aşının diğerlerinden kat kat üstün olduğuna inandığım için onu kullanmak istiyorum. 3. doz aşı olacağım. İki doz Alman aşısı oldum. 3. doz Turkovac’ın daha iyi olduğunu düşündüğüm için onu olacağım. Aşıyı bekliyorduk. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

“Yoğun Bakım Doldu”

Turkovac aşısı ile ilgili bilgiler veren Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Selahattin Vural Ne Haber Ajansına konuştu. Vural, hastanede üç servisi koronaya ayırdıklarını ve yoğun bakım servislerinin de tamamen dolu olduğunu söyledi. Vural, “Turkovac aşısı yerli olarak üretilen tamamen bilim adamlarımızın gayreti ve çabalarıyla üretilen bir aşı. Bu aşı. Biz bunu Çin’den gelen aşıya benzetiyoruz. Hemen hemen aynı şekilde yapılıyor. Virüs öldürülerek inaktif hale getirilerek üretilmiş bir aşıdır. İlk gelen aşıdan çok daha etkili olduğunu görmekteyiz. Yan etkileri de çok azdır. Bunun her türlü güvenlik testleri yapıldı. Güvenle kullanabileceğimiz bir aşıdır.  Büyük bir kitlenin de bu aşıyı beklediğini biliyorum. Bu aşıyla Siirt’in maalesef yakalayamadığı bir düzeni gelen Turkovac aşısıyla tamamlayacağını ve yüksek sayıda aşılanma oranına ulaşacağımızı ümit ediyorum. Halkımızın da dikkatini çekmek istiyorum. Maalesef bu pandemi bitmedi. Üç servisimizi koronaya ayırmak durumunda kaldık. Ve bu gidişle daha da artacaktır. Ayrıca bütün yoğun bakımlarımız da doludur. Maalesef bazı hastalarımızı da kaybetmek durumunda kaldık bundan da büyük üzüntü duyduk. Bu yüzden mesafeye dikkat edelim, maskelerimizi takalım. Ayrıca mesafeyi delta virüsüne göre daha fazla arttırmamız gerekiyor. Çünkü bunun çok hızlı bir bulaşıcı özelliği var. Bunu önlemenin tek yolu aşıdır.” dedi.  

Exit mobile version