“SİİRT’TE FOTO SAFARİ OLDU BİTTİYE GETİRİLDİ”

“SİİRT’TE FOTO SAFARİ OLDU BİTTİYE GETİRİLDİ”

Çukurca Foto Safari yarışmasında iki sergileme ödülü alan Siirtli Fotoğrafçı Sefa Türksoy, Ne Haber’e yaptığı açıklamalarda, Siirt Foto Safari’nin oldu bittiye getirildiğinin, Çukurca Foto Safari etkinliğinin ise mevsimsel olarak daha iyi bir zamanda yapıldığını ve seçilen fotoğrafların Siirt’in aksine Çukurca’yı yansıtan kareler olduğunu söyledi.

Yaklaşık 300 fotoğrafçının katıldığı Çukurca Foto Safaride ödül alan fotoğrafların Çukurca’yı yansıttığını belirten Türksoy, “Çukurca Foto Safari yarışmasında ödül alan fotoğraflar, Çukurca’yı yansıtan karelerdir. Çektiğim fotoğraflara bakınca Çukurca olduğu anlaşılıyor. Siirt’te ödül alan fotoğraflar ise Siirt’in kültürünü yansıtmıyor. Seçilen fotoğraflar teknik açıdan iyi olabilir ama Siirt’i yansıtan kareler değildi. Örneğin aynı kare farklı yerlerde de çekilebilir. En temel farklardan biri fotoğraf seçimleriydi. Seçilen fotoğraflar Çukurca’nın kültürünü, zenginliğini, etkinliklerini yansıtan karelerdi.” dedi.

Siirt Foto Safari’de ise konaklama organizasyonunun da iyi olduğunu ifade eden Siirtli Fotoğrafçı Türksoy, “Siirt’te yarışmacılar otelde kaldı, Çukurca’da ise pansiyonda kaldık, yeme-içme yarışmacılara aitti. Bu açıdan foto safari daha öndeydi. Çukurca’da fotoğraf çekilecek mekanların organizasyonu daha iyi yapılmıştı. Siirt’te nerelere gidileceği belli değildi.” diye konuştu.

“Eylül’ün tonlarını yakalayabildik”

Türksoy, “Doğa sporları yapıldı, Siirt’te sadece yamaç paraşütü yapılırken, Çukurca’da yamaç paraşütü, rafting, bisiklet yarışı yapıldı. Doğa festivaline foto safari eklenmişti bundan dolayı daha zengin içerik çıktı. Siirt’te foto safari uygun mevsimde yapılmadı. Çekilecek bir içerikte yoktu. Çukurca’da ise çeltik toplama zamanına denk getirildi. Mevsim olarak daha serin ve daha uygundu. Geleneksel düğün zamanına denk getirilmişti. Düğünlere de gidip çektik. Eylül’ün tonlarını yakalayabildik.” cümlelerini kullandı.

Türksoy, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:

Çukurca Foto Safari’nin duyurusu 2-3 ay önceden yapılmıştı. Benim çok önceden haberim oldu. Siirt Foto Safari etkinliği oldu bittiye getirildi. Çukurca’da daha fazla ödül verildi. Sanat, Belediye, Valilik ödülleri verildi. Siirt’te ödüllerin maddi değeri de çok düşüktü. Çukurca’da en yüksek ödül 10 bin TL’ydi. 50 tane de sergileme ödülü verildi. Çukurca Foto Safari çok güzel geçti. “Yarışma sırasında bana bir daha gelir misin?” diye sordular, “bir daha olsa yine gelirim” dedim.

Exit mobile version