Siirt’te Fevzi Çakmak İlkokulundan “Sağlıklı Yaşam” Projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Fevzi Çakmak İlkokulunda doğru ve düzenli beslenme için sağlıklı yaşam projesi başlatıldı.

Okul müdürü Cemil Baykan, “Bir ülkenin her yönden kalkınmasında en önemli etken tabii ki sahip olduğu insan potansiyelidir. Her canlı gibi insanın da yaşamını idame ettirebilmesi için beslenmesi zorunludur. Beslenme insanın en temel ihtiyaçlarından biri olduğu için bizler de okul olarak ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın doğru ve düzenli beslenmeyi öğrenebilmeleri için bu yıl ‘Sağlıklı Yaşam’ hedefini okul rehberlik planımıza ekledik.” dedi.

“İşi insanla olan biz öğretmenler de çocuklarımıza karşılaştıkları bu güçlükte yardımcı olabilmek adına tüm okul personeliyle birlikte “Sağlıklı Beslenme Programı” düzenledik” diyen Baykan, şunları söyledi:

“Teknolojinin gelişmesiyle birlikte her alanda değişen dünyamızda, günümüze bakıldığında sağlıklı yiyeceklerden çok sağlıksız yiyeceklerin etrafımızı sardığını görüyoruz. Öyle ki artık çocuklarımız hangi besinin sağlıklı hangisinin sağlıksız olduğunu bile ayırt etmekte güçlük çekiyorlar.

Etkinlik öncesinde tüm idare, öğretmenler ve okul personelimiz, rehber öğretmenlerimiz tarafından sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildi. Sınıflarda öğretmenleriyle birlikte konuyla ilgili resimler yapılıp şarkılar ezberlendi. Etkinlik gününde evlerinden sağlıklı yiyeceklerin yanında minderlerini de kapıp getiren çocuklarımız, okulumuzun bahçesinde öğretmenlerimiz eşliğinde bir yandan yemeklerini yiyip bir yandan da hep birlikte ezberledikleri şarkıları söylediler. Etkinlik sonrasında bu yaptıkları resimleri, çalıştıkları gösteri ve şarkıları tüm okula coşkuyla sergilediler.

Siirt’te Fevzi Çakmak İlkokulundan “Sağlıklı Yaşam” Projesi

Belki buradaki temel amacımız yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin farkına varılması, bir nebze olsun hayatlarımızda bunu uygulamak ve çocukların yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktı. Ama bugün gördük ki tüm bunların yanında işbirliğiyle yapılan çalışmamız, çocuklarımızı eğlendirip onlara öğretirken, daha dönem başında enerjilerini atarak onları okula devam konusunda motive ettiği için biz eğitimciler açısından da güzel bir etkinlik, hedefine ulaşan bir çalışma olmuş oldu. Bu da biz eğitimcileri mutlu etti. Başta idarem meslektaşlarım ve öğrencilerimiz olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

Siirt’te Fevzi Çakmak İlkokulundan “Sağlıklı Yaşam” Projesi
Siirt’te Fevzi Çakmak İlkokulundan “Sağlıklı Yaşam” Projesi
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te Fevzi Çakmak İlkokulundan “Sağlıklı Yaşam” Projesi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!