SİİRT’TE DERT YERİNE DERMAN OLMALI!

SİİRT’TE DERT YERİNE DERMAN OLMALI!

Belediyelerin ve yardım kuruluşlarına en çok ihtiyaç duyulan dönemde Siirt’te sessizlik hakim.

Sosyal belediyecilik alanında proje üretmesi beklenen Siirt Belediyesi, yeniliklere ve çözümlere imza atmaktan uzak bir profil çiziyor. Siirt’te bulunan yardım kuruluşları da zorlu kış günlerinde dar gelirli ailelere gıda ve yardım konusunda yeterli desteği sağlamaması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Siirt Belediyesi’ne gelemeyen ya da çeşitli nedenlerden dolayı talepte bulunamayan vatandaşların ihtiyaçları kendi evlerinde karşılanmalı. Nasıl mı? Belirlenen mahallelerde belediye ekipleri tabiri caizse kapı kapı gezerek ihtiyaçları yerinde görmeli; yerinde karşılamalı. Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu önderliğinde sahaya ekipler inmeli, vatandaşların yüzü güldürülmeli.

Sosyal hizmet ve yardımlara ilişkin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. maddesi gereği, sosyal hizmet ve yardımları yapmak veya yaptırmak belediyelerin görevleri arasında sayılmaktadır. Fakat Siirt Belediyesinin bu görevini yerine getirip getiremediği bilinmiyor.

Sosyal hizmet ve yardımlarla ön plana çıkması gereken Siirt Belediyesi’nin yurttaşların talepleri yerine getirilmeli, ihtiyaçları karşılanmalı. Karşılanıyorsa bu güne kadar kaç kişiye ulaşıldığı ile ilgili bilgi verilmeli.

Yoksulluğun sınırı yok!

Siirt’te görmek mümkün olan çöpte ekmek arayan vatandaşlar, şehirde yaşanan yoksulluğu da gözler önüne seriyor.

Çöp konteynerinde bulduklarıyla karnını doyuran onlarca vatandaş yürek burkuyor. Bu insanlara ya el uzatılmıyor ya da yardım edilmesine rağmen çöp toplamaktan keyif alıyorlar.

Exit mobile version