Siirt’te Depremzede Fırsatçılığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından birçok vatandaş Siirt’e geldi. Kiralık dairelere talebin artmasıyla bazı daire sahipleri yüksek oranda zam yaptı. Siirt Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkan Yardımcısı Doğan Aydın, “Herkese çağrımdır burada kimse fırsatçılığa izin vermesin” dedi.

Depremlerin ardından Siirt yoğun bir şekilde göç aldı. Birçok vatandaşın deprem bölgelerinden Siirt’e gelmesi nedeniyle kiralık daireler talep arttı. Bazı ev sahipleri artan talepler nedeniyle kiralara zam yaptı. Siirt Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkan Yardımcısı Doğan Aydın yaşanan durumu ne habere anlattı.

“Normal Dairenin Değeri 3 İse 5-6 İstiyor”

Normal fiyatından daha yüksek kiralara talep edildiğini belirten Aydın, şunları söyledi:

“Şu an Hatay’da Diyarbakır’da Urfa’da olan depremden dolayı Siirt’e inanılmaz bir göç var. Bir hafta içinde en az şahsım olarak 30-40 aileye kiralık daire verdik. Biz bunlardan kesinlikle bir ücret talep etmedik. Komisyon ya da emlak parası talep etmedik. Meslektaşlarıma da buradan sesleniyorum kesinlikle ücret talep etmeyin. Fırsatçılık yapan müşterilerin de mülkiyetlerini almasınlar, biz hiçbir şekilde kiralamıyoruz. Biz bu olaylara karşıyız. Normal dairenin değeri 3 ise 5-6 istiyor. Biz böyle bir duruma ne olursa olsun karşıyız. Öyle bir duyum da alırsak hiç tereddütsüz gerekli birimlere şikayette bulunacağız. Kimse 2 binlik, 3 binlik daireyi 5-6 bin istemesin.”

Siirt’te Depremzede Fırsatçılığı

“Artık İnsanlar 1 Milyon, 2 Milyon Betonlara Dökmeyecek”

Yaşanan depremin daire satışlarını olumsuz etkilediğini söyleyen Aydın, Bence artık insanlar 1 milyon, 2 milyon betonlara dökmeyecek. Şu anda bütün insanlar endişe içinde gördüğümüz gibi insanlar şu anda Hatay’da Maraş’ta insanlar o kadar beton yaptılar. Ne oldu beton yerle bir oldu. Depremden sonra bize daha çok gelen talep arsa alıp kendilerine müstakil ev yapacaklar. Tek katlı ev yapıp kendini güvende tutacak. Ben bu saten sonra dairelerin fiyatlarının yükseleceğini düşünmüyorum. İnsanlar artık güvenmiyor oturdukları binalara şimdi Siirt’te yeni binalar bize gelen bir iki hafta içinde depremden sonra olmasına rağmen binada çatlaklıklar var. Şu an Siirt’te depremden sonra yeni binalarda oluşan çatlaklıklar var. İnsan bir işi yapıyorsa hakkıyla yapsın.” dedi.

Aydın, cümlelerini şu sözlerle tamamladı: “Siirt halkı olarak meslektaşlarım olarak herkese çağrımdır burada kimse fırsatçılığa izin vermesin. Bugün onların başına geldi yarın bizim başımıza gelebilir. Kimsenin garantisi yok. İnsanlar o gece yattı malı mülkü vardı. Sabah oldu hiçbir şeyi kalmadı. Bu dünya kimseye kalmadı bize de kalmayacak.”

Siirt’te Depremzede Fırsatçılığı

“Birliktelik ve Beraberlik Bizi Kurtarır”

Siirtli vatandaş Ömer Timurtaş ise yaşanan durumla ilgili şunları söyledi:

“Ülkemizde hepimiz kötü günler geçiriyoruz. Bir birimize yardımcı olmamız gerekiyor. Zamlar yerine hatta misafirperverliğimizi öne koyarak bir birimize yardımcı olmamız gerekiyor. İnsanlarımız biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Birliktelik ve beraberlik bizi kurtarır.”

Siirt’te Depremzede Fırsatçılığı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te Depremzede Fırsatçılığı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!