Siirt’te Çocuklara Bayramlık Alınabiliyor Mu?

Siirt’te Çocuklara Bayramlık Alınabiliyor Mu?

Siirt’te bu bayram çocuklara bayramlık alınıp alınamadığını sorduk.  

Ekonomik şartlardan dolayı bu bayram elbise alamadığından yakınan Medeni Erdoğan, “Çoğu çocuk bu bayram sevincinden mahrum kaldı.” dedi.

Eski bayramların şuan ki bayram arasında fark olduğunu ifade eden Erdoğan, “Şuan eski bayramla şimdiki bayram arasında dünya kadar fark var. Örnek veriyorum eski bayramlarda ayakkabısını baş ucuna koyan çocuklar vardı. Şuan çocuğuna bayramda ayakkabı alamayan intihar eden babalar var. Ekonomi gerçekten bu aralar çok kötü, ne bileyim evine ekmek götüremeyen mi diyeyim, çocuğuna bayramlık alamayan mı diyeyim, çocuğu için çabalayıp elde bir şey edemeyen mi diyeyim, sokakta boş boş işsiz gezeni mi diyeyim size, iş arayıp arayıp bulamayanı mı diyeyim size… Ekonomi geçen seneye göre gerçekten 100%  fark göstermiş. Çoğu ebeveyıni çaresiz bıraktı. Ve çoğu çocuğu da bu sene bayram sevincinden mahrum etmiştir.” ifadelerini kullandı.

“6 Kişilik Ailede Bir Tek En Küçük Kardeşime Bayramlık Aldık.”

Yıllardır bayramlık elbise alamadıklarını söyleyen Siirtli başka bir vatandaş Fırat Demir, “Tabi ki yıllardır olduğu gibi bu yılda bayramlık alamıyoruz diyeceğim. Sadece ben değil Siirt olarak konuşursam çoğu Türkiye olarak konuşursam yine çoğu kimse alamadı alamayacak da çünkü maalesef ne milletimizde ne de bizde alacak durum kalmadı. Eskiden orta hali dediğimiz bir kesim vardı. O kesim şu an tamamen yok oldu. Şu an ya tam en alttasın ya da tam en üsttesin. Ve maalesef biz çoğunluk olan en alt kısımdayız. Eskiden bayramlıkları alırdık. Başucumuza koyardık. Yarına uyanırdık. Sevinçli söyle böyle… Bugün ben Annelerin, babaların çocuklarına bir şeyler alamamasının o hüzünlü bakışlarını ben anlayabiliyorum. Eskiden bizde çocukken diyorduk ya nasıl alamıyorlar. Ya bir ayakkabıyı mı alamayacak bir üstü mü alamayacak ama durum kesinlikle öyle onları da çok yadırgayamıyorum artık mesela bizim aile 6 kişilik bir aileyiz biz bir tek benim en küçük kardeşim aldı. Onun dışında kimse almadı. Almayız da çünkü hem o tat kalmadı hem de kimsede alacak ekonomik güç kalmadı.” dedi.

Exit mobile version