Siirt’te Belediyenin Yıkamadığı Bina Kendiliğinden Yıkıldı

Siirt’te Belediyenin Yıkamadığı Bina Kendiliğinden Yıkıldı

Siirt’in Conkbayır Mahallesinde bulunan metruk bir bina yıkılması konusunda defalarca gündeme getirilmesine rağmen yetkililer tarafından yıkılmadı. Metruk binanın bir kısmı sabah saatlerinde yıkılarak yolu kapattı.

Siirt’in Conkbayır Mahallesi Sokak 306’da bulunan ve yoldan geçen vatandaşlar için risk olan metruk binayı Ne Haber Ajansı defalarca gündeme getirdi. Sokaktan geçen vatandaşlar ve çevredeki bina sakinleri konuyu defalarca yetkili birimlere iletmesine rağmen yıkım işlemleri başlatılmadı. Binanın büyük bir kısmı sabah saatlerinde yıkıldı.

‘Muhtarlık desen zaten ilgilenmiyor’

Defalarca muhtarlığa ve yetkili birimlere yıkılması gereken bina için başvuruda bulunan mahalle sakini Ne Haber Ajansı’na yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Daha öncede paylaşılmasına rağmen gelen giden olmadı. Muhtara söylüyoruz muhtar, ‘yok efendim biz elleyemiyoruz, turizm müdürlüğüne devredilmiş, şuraya devredilmiş.’ Çocuklar buradan okula gidip geliyor yaşlı insanlar geçiyor. Yani bunlar hiç mi önlem almamışlar? Biz iki seneden beridir tüm sosyal medyalara, tüm haber sitelerine binanın fotoğraflarını attık. Herhangi bir belediye biriminden, kültür müdürlüğünden ya da valilikten gelen giden olmadı. Muhtarlık desen zaten ilgilenmiyor. Biz de derdimizi ancak sizin aracılığınızla söyleyebiliyoruz.”

‘Harabe evi yıktıklarında merdivenlere zarar verip öyle bıraktılar’

Bir kısmı yıkılan binan önünden korkuyla geçtiklerini belirten mahalle sakini, “Allah korusun orada öğrenciler var, çocuklar var. Benim kendi çocuğum Lösemi hastasıdır korkudan oradan gidip gelemiyor yani. Orada yaşlı insanlar var. Annemin tam evinin önüdür, annemle komşuyum, çocuklarım oradan okula gidip geliyor. Biz korkuyla gidip geliyoruz. Allah’tan sabaha karşı yıkılmış. Ben evden çıktığımda bir kısmı yıkılmıştı sonrasında biraz daha yıkılmış. Yani elektrik kablosuna çarpsa annemin evi komple yanar. Sabaha karşı ezan vakti yıkıldı. Biz sandık deprem oldu. Camdan baktığımda bir kenarı yıkılmıştı. Sabah muhtarlığa haber vermek için gittiğimde muhtar yerinde değildi. Ben gittikten sonra büyük bir kısmı da yıkılmış. Merdivenlerde kapanmış. Yani hiç olmazsa merdivenleri temizlesinler. Zaten geçenlerde orada bir harabe evi yıktıklarında merdivenlere zarar verip öyle bıraktılar. Hiç mi insan geçmiyor oradan? Yıkılan binada merdivenleri kapatmış.” dedi.

‘Korkuyoruz, hakikatten korkuyoruz’

Bina yıkıldığı esnada kimsenin oradan geçmediğini belirten mahalle sakini, “Binanın bir kısmı yıkılmış daha çok tehlike arz ediyor. Binanın bir tarafı yıkılmış diğer tarafı daha yıkılmamış. Korkuyoruz, hakikatten korkuyoruz. O kadar deprem oldu bir şey olmadı. İyi ki çocuklarımız okuldaydı tam okul vaktinde oldu.” dedi.

‘Vakfın olduğu için elleyemiyoruz’

Tehlike yaratan bina için defalarca belediyeye müracaat eden vatandaş He Haber Ajansı’na Yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ben bugün belediyeye de binanın fotoğraflarını gönderdim. Her zaman bana söyledikleri ‘ilgili birime iletilmiştir’, hanımım kendisi belediyeye gitti diyorlar ki, ‘efendim biz elleyemiyoruz, vakfın olduğu için elleyemiyoruz.’ Hadi onu yapmıyorsunuz bari merdivenleri yapın. İnsan geçiyor oradan, hayvan geçmiyor ki. Aradığımız kurumlar bize diyor ki, ‘ ihaleye çıkılmadan merdivenlere elleyemeyiz.’ Siz bozdunuz gelin yapın bari.”

Exit mobile version