Siirt’te Askıda Yemek Uygulaması

Siirt’te Askıda Yemek Uygulaması

Siirt’te bir restoran ihtiyaç sahipleri için askıda yemek uygulaması başlattı.

Siirt’te ihtiyaç sahipleri için askıda yemek uygulaması başlatıldı. Siirtliler 100 TL karşılığında askıda yemek ikramında bulunuyor.

Askıda yemek uygulaması sürecini anlatan restoran sahibi Gülsüm Karasu, “Askıda yemek bir arkadaşımın teşviki ile oldu. Biz burada daha önce düşünmüştük aslında ama işletme üzerinden reklam, pirim düşünülür diye vazgeçmiştim, yapmamıştım ama işte sonrasında bana bir miktar para gönderdi ve ihtiyaç sahibi bir aileye yemek olarak ikram eder misin dedi ve sonra bana teşvik olsun bir duyuru yap dedi. Bir hafta on gündür başladık ve çevremden güzel tepkiler aldım. Bu şekilde daha fazla insana ulaşır.” dedi.

“Belki Diğer İşletmelere Örnek Olur”

Askıda yemek uygulamasının diğer işletmelere örnek olmasını ifade eden Karasu, “Belki diğer işletmelere de örnek olur. Askıda ekmek projesi gibi askıda yemek projesi en azından sosyal anlamda dışarda yemek yemeye lokantaya gidemeyen ailelere bir nebze yemek ikram etmiş oluyoruz. Açıkçası çevrem bana nakli yardım yaptı. Hani verdiler sen bu şekilde bizim adımıza ulaştır dediler.” diye konuştu.

İşletmelerine gidecek olan ihtiyaç sahibi kişilerin fişlerini göstererek yemek yiyebileceklerini belirten Karasu, “Şimdi herkes beni tanımıyor ve tanımadığı için güven noktasında sıkıntı yaşarız diye bilet bastırma fikrine gittik. Bilet bastıracağız ve onları burada restoranımızda gelip satın alarak istedikleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıp buraya restoranımıza yönlendirebilirler. Buraya gelen kişiler istedikleri yemekleri fişlerle yiyebilecekler. Daha yeni başladığımız için açıkçası sadece kendi çevreme ulaşabildim.” dedi.

Askıda yemek uygulamasını destek verdiklerini belirten Siirt Kızılay Gönüllüsü Muhammet Osman, “Bizlerde bugün kampanyayı destek vermek ve vatandaşlarımıza bu hususta teşvik amacıyla buradayız. Daha öncesinde çeşitli çalışmalarda ortak olan Gülsüm ablamıza ulaştık. Bizlerde size destek olmak istiyoruz dedik. Çok mutlu oldular.  Bu şekilde birlikte çalışma yaptık. Şu anda maddi bir destek sağlıyoruz.”

Exit mobile version