Siirt’te Artan Uyuşturucuya Çare Arıyorlar

Siirt’te Artan Uyuşturucuya Çare Arıyorlar

Siirt’te Son zamanlarda artan uyuşturucu kullanımına engel olmak amacıyla Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Federasyonu (TUMEF) kuruldu.

Uyuşturucu bağımlılığında Siirt’in kanayan yarasına parmak basmak amacıyla kurulan Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Federasyonu il temsilciliğinde kentte artan uyuşturucu kullanımının önüne geçilmek isteniyor.

Ne Haber Ajansına konuşan TUMEF İl Başkanı Necat Acet, “Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele Federasyonu olarak İçişleri Bakanlığına bağlı. Yeni atandık bir 20 günümüz oldu. Bu 20 gün içerisinde yaklaşık 15 ile 20 arası hasta tedavimiz oldu. Hastalar bize ulaşıyorlar bir şekilde. Bizim ilk hedefimiz Siirt’te bu uyuşturucuyu biraz da olsa azaltmak. Hepimizin çocukları var öncelikle okullarımız. Okullarımıza sahip çıkmamız lazım.” dedi.

“Tehdit Alıyoruz”

İl Temsilciliğinin Halkla İlişkiler Başkanı İsmail Yelboğa ise Siirt’te kullanımın arttığına dikkat çekerek, “Uyuşturucu kullananlara yardımcı oluyoruz bu konuda. Maddi olsun manevi olsun yol gösteriyoruz. Bir nebze de olsun Siirt’e sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Siirt’te baya bir kullanım arttı. Bir tehdit de aldık bu konuda. Biz sadece insanlara faydalı olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Aynur Çokal ise, “Bunun gibi birçok olayla karşılaşıyoruz. Mahallelerde olsun okullarda olsun çok karşılaşıyoruz artık buna bir dur denilmesini istiyoruz. Parklarda mahallelerde bir önüne geçilmesi lazım. Bir adım atıyorsun her sokakta var yani böyle baygın çocuklar daha 9-10 yaşlarında 11 yaşlarında ergenlik çağına girmemiş çocuklar okullarda. Bugün önüne geçilmezse yarın daha kötü olabilir yarın çocuğunu kurtaramayabilir. Ne kadar erken fark edilirse o kadar erken önüne geçmiş oluruz.” dedi.

Exit mobile version