Siirt’te Artan Çocuk Dilenciler Endişelendiriyor

Siirt’te Artan Çocuk Dilenciler Endişelendiriyor

Siirt’te son zamanlarda çocuk dilenci sayılarındaki artışa vatandaştan tepki geldi.

Trafikte, her sokak ve cadde başında dilenen çocukların suistimal edildiğini düşünen vatandaşlar, yetkililerinin duruma el atmasını istiyor.

Devletin duruma el atması gerektiğini düşünen Yunus Erdemir, “Çocukların dilenmesi kötü bir durum. Devletimizin el atması lazım. Çocukları art niyetli olarak kullanıyorlar, süistimal ediliyor çocuklar. Özendiriyorlar, teşvik ediyorlar. Çocuk dilenerek para kazandıkça buna alışır, daha kötü şeyler yapmaya kalkar. Bu da toplum için iyi bir şey değil. Yetkililerin gerekeni yapması lazım. Dilenen kişilerin dilenmemesi için ellerinden geleni yapmaları lazım.” dedi.

Birçoğunun ihtiyacı olmadığı halde dilendiğini belirten Erdemir, “Dilencilerin çoğuna baktığımız zaman altlarında sıfır model araba var. Belki de bir memurun 4-5 katı maaş alıyorlar. Evlerine maddi durumlarına baktığın zaman iyiler. Ben çok kes şahit olmuşum, üniversitenin önünde yaşlı bir bayan var, dileniyor. Saat gece 12 oldu mu son model araç gelip onu alıp götürüyor. Sizce bu kadın dilenci mi?” dedi.

Durumdan rahatsız olduklarını ifade eden Ömer Aslan “Çok rahatsız ediyorlar. Buna bir çare bulmak lazım. Biz çözemeyiz, ancak devlet çözebilir. Hakikaten rahatsız edici bir durum. Maddi durumu kötü olduğu için dilenenler olduğu gibi birileri tarafından kullanılanlar da var. Bazılar süistimal ediliyor.” diye konuştu.

“Batman, Diyarbakır’dan dilenmeye geliyorlar”

Başka şehirden dilenmeye geldiklerini vurgulayan Selçuk Nar ise, “Çocukların dilenmesine karşıyız ama yapacak bir şey yok. Ancak belediye çözüm bulabilir. Maddi durumları kötü olduğu için değil alışkanlık haline getirdikleri için dileniyorlar. Yüzde 90’ının süistimal edildiğinin düşünüyorum. Zaten bildiğimiz ihtiyaç sahipleri var, onlara veriyoruz. Onlar ayrı ama onun dışında şehir dışından gelen çok kişi var. Batman, Diyarbakır’dan gelip sabah arabayla bırakılıp akşam götürülen çok kişi var.” cümlelerini kullandı.

 

 

Haber: Yusuf Elik

Kamera: Ferman Çetinkaya

 

Exit mobile version