SİİRT’TE ARABASI OLMAYAN SÜRÜNÜYOR

SİİRT’TE ARABASI OLMAYAN SÜRÜNÜYOR

Siirt’te yıllardır bitmeyen ulaşım sorunu vatandaşları çileden çıkarıyor.

Şehrin neredeyse her hattında ciddi bir problem haline gelmiş düzensiz ulaşım Siirtlileri isyan ettiriyor.

Servisler geciktiği için duraklarda biriken vatandaşlar, kalabalık olmasına rağmen dolu servislere binmek durumunda kalıyor.

“Servisler Koronavirüsün Yayılmasına Davetiye Çıkartıyor”

Servisler, pandemi sürecinde koronavirüsün yayılması riski olmasına rağmen çok sayıda yolcu alıyor.

Vatandaşlar, “Servise binmeye mecbur kalıyoruz fakat servis dolmadan sefer yapmıyor. Bu durum Koronavirüsün yayılmasına davetiye çıkarıyor.” dedi.

“Servis Sayısı Yetersiz”

Siirt il merkezinden uzak mahallelere giden servisler düzensiz ve sayısı yetersiz kaldığı için mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, “Servis beklemekten ağaç oluyoruz. İki saat servis bekliyoruz, bu sorunun artık çözülmesi lazım.” dediler.

Bu Mahalleden Servis Geçmiyor!

Siirt’in Şavuran olarak da bilinen Doğan Mahallesindeki vatandaşlar, saatlerce geciken servislerden şikayetçi.

Doğan Mahallesinde yıllardır olan sorunun gittikçe daha çıkılmaz bir hale geldiğimi söyleyen mahalleli, “İşe gideceğim gün normal de 8’de çıkmam gerekiyorsa 6’da çıkmam lazım. Çocuklarımız okullarına geç kalıyor.” dedi.

“Bizi İnsan Yerine Koymuyorlar”

Oldukça tepkili olan mahalle sakinleri, “Bizi kimse insan yerine koymuyor herhalde. Bu durum bizim canımızı sıkıyor. Artık bu işe bir el atılması lazım. Acil bir olayda ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu servisleri kim denetliyor.” ifadelerini kullandı.

“Mahallede Durak Yok”

Vatandaşlar, “Servisçiler kafalarına eserlerse geliyorlar esmezse gelmiyor. Mahallede durak yok. Servisler geldiğinde de kaçırma olasılığımız çok yüksek. Yetkililerin bu işe bir çözüm bulması lazım.” cümlelerine kalandı.

Exit mobile version