Siirt’te 600 Binada İnceleme Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün Siirt genelindeki binalarda yüzeysel gözlem çalışmaları sürüyor. Çalışmalarda kurum binalarının da olduğu az hasarlı binaların tespit edildiği ve bazı yapıların boşaltıldığı açıklandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü kontrollüğünde ilimiz genelindeki binalarda yüzeysel gözlem çalışmaları sürüyor.

İlk gün kamu kurum ve kuruluşlar, sonraki günlerde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda binaların kolon ve kirişlerinde yüzeysel gözlem yapan ekipler, aralarında kamu kurumların da bulunduğu az hasarlı birkaç bina tespit etti. 

Bugüne kadar 600’ün üzerinde yapıda gözlemsel inceleme yapıldığı, 31’i kamuya ait 81’i az hasarlı tespit edilen yapının da kolon ve kirişlerinde sıkıntı olmadığını, bazı yapıların tedbir amaçlı boşaltıldığı öğrenildi. 

Ekiplerin hasar tespit çalışmalarıyla binaların ileriki zamanlarda yaşanılabilmesi muhtemel afetler karşısındaki davranışını, performansını ve riskini oluşturacak nitelikte ve kapsamda olmadığı aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te 600 Binada İnceleme Yapıldı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!