Siirt’te 60 Derece Sıcakta Ekmek Parası Kazanıyorlar

Siirt’te 60 Derece Sıcakta Ekmek Parası Kazanıyorlar
Siirt’te 60 Derece Sıcakta Ekmek Parası Kazanıyorlar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te termometrelerin 40 dereceleri gösterdiği sıcaklarda fırıncılar 65 derecelik ateş başında mesai yapıyor.

Siirt’te yaz aylarının kendini gösterip sıcakların bastırmasıyla termometreler 40 dereceleri gösterdi. Fırıncılar, dışarıdaki sıcaklara ek olarak ateş başında mesai yapıyor. Buzla yoğrulan ekmek hamurları fırında pişirilip müşterilere servis ediliyor.

Fırın işletmecisi Eyüp Beştaş, “Yaz mevsiminin en sıcak olduğu şu günlerde milletimize ekmek çıkarmaya devam ediyoruz. Dışarısı 40 dereceyse bugün burası en az 60 derece sıcaklıktadır. Ustayı görüyorsunuz zaten ter içinde kalmış. Emeğimiz büyük. Çok zorlanıyoruz. Hem ateş önünde çalışıyoruz hem güneşin sıcaklığı ikisi bir arada olduğu zaman insan baya zorlanıyor. Özellikle bu günlerde aşırı zorlanma oluyor sıcaklık hat safhada Allah yardımcımız olsun inşallah.” dedi.

Sıcaklarda çok zor çalışıldığını söyleyen fırıncı Muhammet Beştaş ise, “En az 60-65 derecede çalışıyoruz. Boğucudur. Bazen saat 2 ile 2,5 arası nefes almakta zorlanıyoruz.” dedi.

“150 lira Yevmiye ile 14 Saatlik Zorlu Mesai”

Günde 14 saat çalıştıklarını ve emeklerinin karşılığını alamadığını söyleyen Beştaş, “Ayrıca emeklerimizin karşılığını alamıyoruz maalesef Siirt gibi bir yerde batıda 350-500 lira yevmiye alırken biz burada 180-200 lira arası hatta 150 liraya da çalışan arkadaşlar var. Yani emeğimizin karşılığının bu olmaması lazım. Saat 6,5 gibi gelir saat 8 ile 8 buçuğa kadar çalışıyoruz. Zaten çalışamıyor insan bazen değişiyoruz ustayla. Yani tek başına bir ustanın bu sıcakta çalışmasının mümkünatı yok.” diye konuştu.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te 60 Derece Sıcakta Ekmek Parası Kazanıyorlar
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!