SİİRT’TE 2 BİN ÖĞRETMEN AŞI OLUYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te ilk etapta yüz yüze eğitim veren ve ilkokulda görev yapan 2 bin öğretmen aşılanıyor.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Abbas Balcı’nın katılımıyla aşılama çalışması için bilgilendirme yapmak üzere öğretmenlerle toplantı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Deniz Edip, “İlimizde ilk etapta ilkokulda ve yüz yüze eğitimde görev alan 2 bin öğretmen aşı olacak. Sağlık Müdürlüğü ile görüştük. Elimizde yeterli sayıda aşı var. Amacımız bir an önce normalleşmeye geçmek. Siirt’te vaka sayısı çok az ama rehavete kapılmadan önlem almalıyız. Öğrenciler okula gelmeden, öğretmenle yüz yüze gelmeden iyi bir eğitim alamaz.” dedi.

Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, “Şehrimizde 2 bin öğretmeni aşılamaya hazırız.” açıklamalarında bulundu.

Türkiye Genelinde Öğretmenler Aşılanmaya Başladı

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitimcinin aşılama programı için bugün start veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime giren öğretmenler öncelikli olmak üzere listelerin Sağlık Bakanlığı’na iletildiğini duyurdu. İlk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptırdı.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında okulların 1 Mart günü yüz yüze eğitime geçmesi nedeniyle öğretmenler için aşılama süreci başladı. Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitim çalışanları aşılama programı başlamış olacak.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamalarda:

“Öğretmenlerimizle ilgili aşılamanın şubat ayı son haftasında gündeme geleceğini konuşmuştuk. Bugün Çorum’da öğretmenlerimizle beraberiz. Ben de öğretmenlerimizle beraber aşımın ilk dozunu oldum. Öğretmenlerimizin aşı olması bugün söz konusu ancak daha sonraki süreçte öğretmenlerimiz ilgili sağlık kuruluşlarında aşılarını olacak. Aşı tedarik sürecine bağlı olarak da Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili planlamayı yapıyor. Biz kendilerimize listeyi iletmiştik. Tüm vatandaşlarımız gibi e-Nabız’da kendilerine nasıl sıra geldiği konusunda bilgi alabilirler.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT’TE 2 BİN ÖĞRETMEN AŞI OLUYOR
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!