Siirtliler Yılbaşını Evde Geçiriyor

Siirtliler Yılbaşını Evde Geçiriyor

Siirt’teki vatandaşlar bu yılbaşını evde geçiyoruz. Pandemi sonrası yaşanan ekonomik problemlere vurgu yapan Hasan Kaya, “Baksana elinde bir poşet olan var mı, herkes evine gidiyor?” dedi.

Yılbaşını hangi imkanlarla kutlayacağız diyen Hasan Kaya, söyle konuştu: “Yılbaşını nasıl kutlayacağız, hangi imkanlarla. İmkan mı var, para mı var? Vatandaşız biz ne desek de bize boş. Yani görüyorsunuz milletin halini. Baksana elinde bir poşet olan var mı, herkes evine gidiyor?”

Yılbaşını camide geçireceğini söyleyen Metin Erdemci ise şu cümleleri kullandı: “Yılbaşını camide geçirmeyi düşünüyoruz. Kutlama yapmıyoruz. Bir bayramımız değil ki kutlayalım. Hristiyanlara ait bayramıdır. Biz müslümanız. İşimiz olmaz yılbaşıyla.”

Öğrenciler ise Yılbaşını Ders Çalışarak Geçiriyor

Yılbaşını YKS’ye çalışarak geçireceğini ifade eden Hakan Ertaş, “Biz kutlamıyoruz yılbaşını. Bizde yılbaşı yok. Okuyarak geçiriyoruz. Öğrenciyiz. YKS çalışarak geçireceğiz.” dedi.

Aldığı öğrenim krediyle geçinemediğini söyleyen üniversite öğrencisi Zilan Gökdemir, “Yılbaşını yurtta geçireceğim. Gidecek bir yerim yok. Bir ortamım yok. Burs yetmiyor maalesef. Ben kredi alıyorum. Bu sene almaya başladım yetmiyor. Atanmak istiyorum ama zor, puanlar çok yüksek.” diye konuştu.

“İnşallah 2022 senesi herkes o gözlerdeki parıltıdaki umudu görecek”

Son iki yılın çetin geçtiğini belirten kafe işletmecisi Halil Sarcan, “Şu anda sürek olarak vatandaş olarak 2020 ve 2021 çok çetin geçti. 2022 senesinden umutluyuz. İnşallah 2022 senesi herkes o gözlerdeki parıltıdaki umudu görecek.” dedi.

“Ekonomi Hesabı Yapanlar Yılbaşını Evde Geçirecek”

Ekonomik durumu iyi olmayanların yılbaşını evde geçireceğini ifade eden Sarcan, şöyle konuştu: “Bu seneki rezervasyonlarımız tabii ki 2021 senesinde rezerve alamamıştık pandemiden dolayı. Bu sene rezerve oranımız orta seviyede. Tabii saatler ilerliyor. İnşallah tam dolu geçirmeyi düşünüyoruz. İnsanlar sosyal ortamda geçirmek istiyorlar. Tabii onu da istemelerinin yanında da ceplerinin müsait olmasına da bakıyorlar. Ekonomik durumları müsait olanlar sosyal mekanlarda geçirmeyi düşünecekler. Ekonomi iktisat hesabı yapanlar evde veya arkadaşlarıyla ve aileleriyle geçirmeyi düşünecekler.”

Exit mobile version