Siirtliler Tatile Yurt Dışına Gidiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirtliler, arttan maliyetlerden dolayı yurt içi tatili yerine yurt dışı tatili yapıyor.

Genel olarak yurt dışı tatilinin ekonomik açıdan daha uygu maliyette olduğunu söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Siirt İl Temsilcisi Önder Sekin, “Yurt dışı tatilinin tercih sebebi ekonomik koşullar.” dedi.

Bu yıl yurt içi tatilinin diğer yıllara oranla daha az ilgi olduğunu ifade eden Sekin, “Genel olarak ortalamamız çok düşük seviyelerde. Malumunuz bir seçim geçirdik. Seçimden önce ciddi bir deprem geçirdik. Milletin maddi konuda sıkıntıları çok büyük.” diye konuştu.

“Bir Haftalık Yurt içi Tatili Yüz Bin TL, Yurt Dışı Tatili On Dokuz Bin TL”

Bir haftalık yurt içi tatilin yüz bin TL olduğunu belirten Sekin, “Tatil olarak iç pazar dışında bizim bu sene daha çok gözlerimiz dış pazarda, dışa pazarda şu anki popüler yerimiz Mısır. İnsanların yurt içinden yurt dışına gitmelerinin sebebi maddi ve ekonomik nedenlerinden dolayı. Bu bir tezatlık yaratsa da şu an bizim yurt dışına tatil olanaklarımız daha fazla popüler hale geldi. Şu an yurt içindeki tatilin maliyeti beş yıldızlı bir otelde yaklaşık yüz bin TL Yurt dışı tatilin maliyeti ise dokuz dolar o da on sekiz bin, on dokuz biz civarı bir maliyet ediyor.” ifadelerini kullandı.

Siirtliler Tatile Yurt Dışına Gidiyor

 “Tatili Bırak Yirmi Senedir Et yemedim”

Eskiden iki üç yılda bir tatile gittiğini artık tatili bırak et bile yiyemediğini ifade eden Siirtli bir vatandaş, “İki, üç senede bir gidiyorduk ama yirmi senedir tatili bırak et yemedim.” dedi.   

Ekonomik şartlardan dolayı tatile gidemediklerini belirten Özkan Yılmaz ise, “Ekonomik şartlardan dolayı tatile gidemiyorum. Fiyatlar artınca otomatik tatile gitmek zorlaştı. Bir haftalık yurt içi tatilin yüz binleri bulduğu söyleniyor. Yurt dışı tatilin daha uyguna geldiği söyleniyor. “

Siirtli vatandaş Emre Ulu ise, şunları söyledi:

“Şu an ekonomi iyi olsaydı herkes giderdi ama kimse gidemiyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtliler Tatile Yurt Dışına Gidiyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!