SİİRTLİLER PANDEMİDE KİLO ALDI

SİİRTLİLER PANDEMİDE KİLO ALDI

Pandemi sürecini evde geçiren Siirtliler, hareketsizlik ve strese bağlı uyku düzeninin bozulması ve Siirt’e özgü yağlı yiyeceklerden dolayı kilo aldı.

Ne Haber’e özel açıklamalarda bulunan Diyetisyen Merve Kumak, hareketsizliğin kilo alımına neden olduğunu belirterek, “Bu süreçte paketli gıdalar daha çok tüketildi. Paketli gıdalardan daha fazla kilo alınıyor. Hareket alanlarının kısıtlı, haliyle acıkmasalar bile kendilerini mutfakta buluyorlar. Bunlar dışında hareketsiz de kilo alımında önemli bir etken.” dedi.

Stresin kilo alımında ciddi bir neden olduğunu vurgulayan Kumak, “Stres yaşamak kilo alımına neden oluyor. Ayrıca uyku düzeni  en etkili faktörlerden, hormonsal değişiklikler meydana getiriyor. Çok geç saatlerde uyulması geç saatlerde uyanılması beslenme düzenin etkiliyor. Normalde saat 8’de yapılması gereken kahvaltı öğlen 1-2 gibi yeniliyor. Sabah metabolizma çok hızlı çalışıyor ama o saatler uykuda geçiriliyor.” cümlelerini kullandı.

Siirt Yemekleri Kilo Aldırıyor

Siirt’e özgü yemeklerin kilo aldırdığını sözlerine ekleyen Kumak, “Bizim yediklerimiz harcadıklarımızdan fazlaysa kilo alırız. Siirt yemekleri kilo almaya çok müsait. Yemeklerde yağ oranı fazla. Hamur, et gibi yemekler her zaman sofrada. Onun dışında pasta börekler de hiçbir zaman eksik olmaz. Sıvı tüketim oranı az. Siirtlilerde spor, yürüyüş alışkanlıkları yok, yürüyüş alanları da kısıtlı.” ifadelerini kullandı.

Pandemide online diyetlerin daha popüler olduğunu söyleyen Kumak, sözlerini şu cümlelerle bitirdi: Pandemiden sonra daha bize daha çok talep artacağını düşünüyorduk ama öyle olmadı. İnsanlar hastaneye gelmekten çekiniyor. Onun için daha çok online görüşmeler yaptık.

Exit mobile version