Siirtliler Bu Bayram Kurtalan’ı Bile Geçemiyor

Siirtliler Bu Bayram Kurtalan’ı Bile Geçemiyor

Ramazan bayramı tatilini nerede geçireceklerini Siirt halkına sorduk. Siirtli vatandaşlar ekonomik şartların bayram tatiline çıkmaya engel olduğunu belirterek bu bayramı evde geçireceklerini söyledi.

Ekonomik şartlardan dolayı tatile gidemediklerini söyleyen Murat Arslan, “Köyde geçireceğim. Yokluktan dolayı köyde geçireceğim. Ekonomik şartlardan dolayı tatile gidemiyoruz.” dedi.

“Eve Bile Zor Yetişiyoruz”

Her sene tatile gittiklerini ama bu sene Kurtalan’a bile gidemeyeceğini dile getiren Abdullah Gök ise, “Siirt’te geçireceğim. Ekonomik sıkıntılardan dolayı Kurtalan’a kadar gidemiyorum. Her sene tatile gidiyorduk. Ama bu sene gidemiyoruz. Eve bile zor yetişiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu bayram tatilinde de tatile gideceğini ama ekonomik şartların değiştiğini ifade eden Soner İmre, “İzmir’de geçireceğim. Ama her seneye oranla bu sene ki olaylar farklı çünkü ekonomik şartlar bayağı değişti daha fazla zorlanacağım.” dedi.

“Eski Para Kalmadı”

Hayat pahalılığından yakınan Zafer Demir, “Bayram tatilini Siirt’te geçireceğim. Ekonomi şartlarından dolayı maddi durumum iyi olmadığından dolayı dışarıda tatil yapamıyoruz artık eski ekonomi eski para kalmadı. Hayat pahalıdır. Onun için hiçbir yere gidemiyoruz. Yani normalde her sene dışarıya gidiyordum. Ekonomi yüzünde hayat, pahalılığı yüzünden…”dedi.

Bayramlık kıyafetlerin pahalılığından söz eden Erdal Başkıran ise, “Valla burada geçireceğiz. Kendi memleketimizde geçirmek istiyoruz. Zor geçiniyoruz.. Eskiden bayram elbisesi alırdık çocuklarımıza 500 Lira tutardı. Şimdi bayram elbisesi 2000 Lira para tutuyor. Yani ondan dolayı zor geçiniyoruz. İş yok güç yok.” diye konuştu.

Tatil Lüks Değil Ultralüks

Tatilin bu şartlarda lüks değil ultura lüks olduğunu belirten Semih Akkuş, “Memleketimde Siirt’te geçireceğim. Önceki senelerde tatile çıkıyordum. Ama bu sene şöyle bir şey var insanlar evine ekmek götüremiyor.  Her sene benim evimde bacılarımdır, kardeşlerim olurdu bu sene kimse gelemeyecek. Eşimin kardeşine İzmir’den gelir misin dedik anne ve babanı görmeye abi dedi bir uçak fiyatı 700 lira Siirt’ten İzmir’e otobüs fiyatı 600 Lira dedi. Bugün bir İnsan İzmir gibi bir yerden Siirt’e 600 lira kişi başı bilet parası ödüyorsa yani sadece gidiş geliş için 5000 lira asgari ücret zaten 4250 lira yani sizce insanların seyahat hali kalmışmıdır. İnsanlar artık araçların çıkartamıyor. Yani seyahat meyahat kalmamış. İnsanların refah seviyesini arttıracaksın ki insanlar tatil yapsın. Bugün bir emekli aç kalmamak için evinden çarşıya çıkmıyor. Avrupa’da bir emekli geliyor bizim ülkemizde 5 yıldızlı otellerde kalıyor. İstediği gibi yiyiyor, içiyor çekip ülkesine gidiyor. 1000 Euro gibi parayla… Tatil lüks değil ultura lüks kaçıyor.” ifadelerini kullandı.

Tatil için en az 50 bin TL’nin olması gerektiğini düşünen Haydar Evin, “Kesinlikle tatile gidemeyeceğim. Ekonomik kriz ekonomik güçlerden dolayı Türkiye şu anda çok ciddi kriz geçiriyor. Şimdi tatile gitmek istersek yani 10 günlük en azından bir 50000 TL olması gerekiyor. Biz 6-7 kişilik aileyiz geçimimizi zorluyoruz. Yurt dışında çalışarak tabi.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version