Siirtli Vatandaş: ”Yastık Altında Faturalar Var, Başka Bir Şey Yok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te asgari ücretle geçinen Ahmet Gök, “Yastık altında diyor. Yastık altında faturalar var, başka bir şey yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Onun da hepsini geri veriyorum onlara. Neyle besleneceğiz?” dedi.

Zamlara tepki gösteren Ahmet Gök, “4 çocuk babasıyım. İkisi lise, biri orta okul, biri ilk okul okuyor. Öyle bir hale gelmişiz ki artık geçinemiyoruz. Evde çoluk çocuk ekmek peynirle besleniyor. Geçen gün kasabın önünden geçtim. Çocuklara, ‘oğlum bak bu ettir tanıyın, ileride belki yersiniz’ diye çocuklarımıza et tanıttım. Ete o kadar yabancı kalmışız. Bu nereye kadar gidecek, bilmiyoruz” dedi.

Asgari ücretle çalıştığını ve kazancının ciddi bir kısmını faturalara ayırdığını söyleyen Gök, “Halimiz vaktimiz kalmadı. ‘Yastık altında’ diyor, yastık altında hiçbir şey yok ki. Yastık altında faturalar var, başka bir şey yok. Bana bu ay 2 milyara yakın fatura geldi. Telefon, doğal gaz, elektrik. Asgari ücretle çalışıyorum. Onun da hepsini geri veriyorum onlara.” dedi.

Geçinemediğini söyleyen vatandaş Muhyeddin Taşçı ise “Ülkenin durumu kötü, geçinemiyoruz daha doğrusu. Ne eti? Tavuk eti alamıyorum, bir de koyun etinden mi bahsediyoruz? Hayat diye bir şey kalmamış. Her şey berbat. Çorba olmuş daha doğrusu” dedi.

Tekin Kol ise “İnsanların alım gücü yok. Bu hükümetin birazcık vatandaşı düşünmesi lazım. Et alamıyor kimse hayat pahalılığı olduğu için. Maalesef kimsenin alım gücü yok. Herkesi düşünmeleri gerekiyor. Vatandaşa sahip çıkmaları gerekiyor” sözlerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Vatandaş: ”Yastık Altında Faturalar Var, Başka Bir Şey Yok”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!