<strong>Siirtli Vatandaş, “Ekonomik Sıkıntılardan Tatile Gidemiyoruz”</strong>

<strong>Siirtli Vatandaş, “Ekonomik Sıkıntılardan Tatile Gidemiyoruz”</strong>

Yaz ayının gelmesiyle birlikte tatil planlarını sorduğumuz Siirtli vatandaşlar, ekonomik sıkıntıların tatile çıkmalarına engel olduğunu belirtti.

Bu yıl tatile çıkamayacağını belirten Metin Yardım, şöyle konuştu: “Maalesef tatile gidemiyoruz. Ekonomik şartlardan dolayı gidemiyoruz.  Her sene çıkıyordum ama bu sene çıkamayacağım. Maddi şartlar tatile çıkmamıza engel oluyor. Çalışıyoruz ama yetmiyor.”

“Ekonomik sıkıntılardan dolayı tatile çıkamıyoruz” diyen Abdulbaki Taşçı şunları söyledi: “Geçen senelerde tatile çıkıyordum. İstanbul’a gitmiştim ama bu sene düşünmüyorum. Ya aslına insan rahat da konuşamıyor. Yani hakikatken bu koşullara baktığın zaman herkes için bir zorluk vardır.”  

“İnsanlar Yarının Nasıl Geçeceğinin Kaygısını Yaşıyor”

Vatandaşın önceliğinin geçinmek olduğunu belirten Taşçı, “İmkanı olan, olmayanlar insanlar yarının nasıl geçeceğinin kaygısını yaşadıkları için biraz daha kendilerini kontrol almaya çalışıyorlar. Evet diyor ben rezil olmayayım aileme karşı,  çocuklarıma karşı, topluma karşı evet tatile çıkmayayım o bir mecburiyet değil. İnsanlar biraz böyle bakıyor bu işe zaten Türkiye’nin durumunu herkes biliyor. Söylenildiği zaman bu kötüymüş, bu iyiymiş ya da bunu seviyorum, bunu sevmiyorum anlamında da değil. Genel bir ekonomik bir kriz var. Hakikaten de onun için insanlar  hem kaygı yaşıyorlar hem de sıkıntı yaşıyorlar.” dedi.

“En Az 20-30 Bin TL Olacak ki Tatile Çıkabilesin”

Maliyetlerin arttığına dikkat çeken Eser Kaya, “Tatil için şöyle çok güzel bir bütçen olacak ki gidesin. En az 20-30 bin TL olacak ki tatile çıkabilesin. Yani ulaşım bile her şeyi gösteriyor. Ekim ayında İzmir’e 180 TL’ye gitmiştim.  Şu anda 700 TL’ye geldim. Aradaki uçurum farkını siz kıyaslayın.” diye konuştu.

“Uçak ile Otobüs Fiyatları Yarışıyor”

Uçak bilet fiyatlarında ciddi bir artış olduğunu söyleyen turizm acente sorumlusu Önder Sekin, “Bizim pandemiden önce yaptığımız satışlar ister istemez bir değil. Şu anki uçakların doluluk oranlarına bakacak olursak uçaklar dolu fakat otobüs fiyatlarından kaynaklı bir doluluk da var. Mesela şimdi baktığın zaman otobüs fiyatlarıyla yarışır hale geldik. Fiyat yükseldiğinde sadece uçak fiyatları yükselmiyor. Akabinde otobüs fiyatları da yükseliyor. Yakıt fiyatlarının yükselmesi otobüsleri de etkilediği için bizim uçaklar ister istemez doluyor. İstanbul’un fiyatları bizim pandemiden önce tavan fiyat uygulamamız  375-400 civarı bir fiyattı. Araya pandeminin girmesi hemen hemen 2 sene turizm sektörünün sekteye uğraması, otellerin kapalı olması, uçakların yatışta olmasından kaynaklı, enflasyon oranlarından kaynaklı bir artış oldu. 400 liradan şu an ki tavan fiyat uygulamamız 1000 lira oldu. İster istemez eksi yönünde tepki alıyoruz. Ama bunun yanında otobüs fiyatları da yukarıya çıktığı için insanların tepkisi uçağa çok olmuyor ama fiyatlar yüksek dersen alım gücüne oranla yüksek.” dedi.

“4 Bin TL Olan Otel Şu an 40 Bin TL”

“Şu anki doluluk oranı kimseyi aldatmasın. Doluluk oranı bizim iç turizmden değil dışarıdan gelen turistlerden dolayı oteller dolu.” diyen Sekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Otel rezervasyonlarını yapıyoruz. Kıyaslama yapacak olursak yine pandemiden önce iki kişilik bir çiftimizi bir hafta tatil yaptırdığımızda yaklaşık 3.500-4.000 TL civarlarında bir şey oluyordu. Tabii otelden otele değişiyor ama ortalama 5 yıldızlı otellerimiz için fiyatlar bunlardı. Pandemiden sonra 4.000-4.500 TL her şey dahil otellerimiz şimdi ise 40 bin TL civarında. Bütün otellerde fiyatlar neredeyse aynı. Herkes fiyatları tavana çekmiş durumda.”

Exit mobile version