Siirtli Taksici, “Taksimetreyi Açarsam Zarar Ederim”

Siirtli Taksici, "Taksimetreyi Açarsam Zarar Ederim"

Siirt’te yeni taksi uygulamasının ektileri sürüyor. Vatandaşlar taksimetre isterken şoförler ise yakıt fiyatlarını öne sürüyor.

Siirt’te geçimini taksicilikle sağlayan Selim Nas, “Biri gelse dese ki taksimetreyi aç ben zararına açmış olacağım çünkü kurtarmıyor.”

Ne Haber ajansına konuşan taksici Nas, “Daha önce taksimetreyi yakıta göre baz alırken o zaman 12-13 liraydı ona baz alınarak kilometre başı 5 TL yakıyordu. Örnek vereyim en yakın şehir olarak Batmandır. Batman’da daha önce taksi metere açmıyorlardı şu an açıyorlar çünkü taksi metre güncellemesi oldu. Ortalama şu an kilometre başı 9 lira yakıyor. Siirt’te ise 5 lira yakıyor. Batman’da dakika başı 75 kuruş atarken bizde 25 kurul atıyor. Yani bu işte büyük bir sıkıntı var. Bizde bunla ilgili raaiş bedelini şoförler cemiyetine verdik. Muhtemelen o karda belediyeye verecek. Meclis ne zaman onay verirse bizde uygulamaya çalışacağız.” dedi.

“T Plakaya geçmemiz bizim de Siirt Halkının da Yararına”

Yeni düzenlemeyle T Plakaya geçmelerinin ardından her iki tarafında yararına olduğunu belirten Nas, “T plakaya geçmemiz elbette Siirt halkı için yararımıza oldu. Genel olarak hepimiz için faydalı oldu. Sonuçta sarı taksi oldu. Daha önce sivildi mesela taksi olduğunu kimse anlamıyordu. Şimdi önünden geçtiğinde anlıyorsun. Ekstra üzerinde dolu ya da boş olduğunu anlıyorsun. Bu bizim için de halk içinde iyi bir uygulama oldu.” ifadelerini kullandı.

“Mazot Fiyatı Düşüyor Maliyet Artıyor”

Taksici Selim Nas, “Şimdi mazot düşüyor ama taksinin maliyeti çok yükseliyor mesela bir bakıma sokunca en az 2000 TL’nin altında değil. Normal filtre yağı, mazot yağı, hava yağı bunlar değiştirildiği zaman ortalama 2000 TL’nin üzerine çıkıyor.” dedi.

Siirtli Taksici Nas konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Taksi kültürü mesela daha önce vatandaş ayda 4 defa çıkardı mesela çoluk çocuğunu alıp yemeğe giderlerdi. Yemeğe giderken de taksiyi çağırırlardı ama şimdi vatandaş düşünüyor bu kadar pahalılık varken ayda 4 defa değil de 1 kere gideyim. Bu defa da taksi çağırayım mı çağırmayayım mı? Gelir gideri karşılamıyor. O yüzden İlker genel anlamda durgun.”

Exit mobile version