<strong>Siirtli Seyyar Satıcı: “Bugün Ekmek Paramızı Çıkartamamışız”</strong>

<strong>Siirtli Seyyar Satıcı: “Bugün Ekmek Paramızı Çıkartamamışız”</strong>

Siirt’te ceviz satarak geçimini sağlayan Hasan Şanlı, “10 liraya bir şey alıyorsun yarın gidiyorsun diyor 30 lira. 3 katına çıkıyor. Bugün pazardır çay ve ekmek paramızı çıkarmamışız” dedi.

Pahalılığın giderek arttığını belirten Hasan Şanlı, şunları söyledi: “Krizdir iş yok. 10 liraya bir şey alıyorsun yarın gidiyorsun diyor 30 lira. 3 katına çıkıyor. Her şey serbesttir. İş yok, güç yok. Her şeyin fiyatı artıyor. Ne alıyorsun ne satıyorsun bilmiyorsun. Mesela bugün bir kilo ceviz alıyorsun 10 lira yarın gidiyorsun diyor 30 lira, 40 lira. Her şey böyledir.”

“İş Yok Güç Yok Kriz Var”

Mazot ve elektriğe gelen zammın ekonomiyi derinden etkilediğine vurgu yapan Şanlı, “Ekonomi de her şey de işe bağlıdır iş yok, güç yok kriz var. Bugün pazardır çay ve ekmek paramızı çıkarmamışız. İş yok. Böyle giderse iyi olmaz. Eğer mazot ve elektrik biraz ucuzlarsa belki biraz gelişme olur. Ama böyle giderse durumumuz kötü olur bütün vatandaşlar için. Her şey mazot ve elektriğe bağlıdır. Bunların fiyatı artınca her şey pahalılaşıyor. Her hangi bir iş yapılamıyor.” diye konuştu.   

Exit mobile version