Siirtli Peynirci: “Bu Yıl Martta Yağan Kardan Dolayı Peynir Gecikmeli Çıkacak”

Siirtli Peynirci: “Bu Yıl Martta Yağan Kardan Dolayı Peynir Gecikmeli Çıkacak”

Mart ayında yağan karlardan dolayı peynirin bu yıl gecikmeli olarak çıkacağını belirten peynirci esnafı Mehmet Tahir Baykan, artan maliyetler nedeniyle fiyatların yüksek olacağını belirtti. Geçen yıl 20-25 TL’den satılan yaş peynirin 30-35 TL’den satılması bekleniyor.

Geçen yıla oranla peynir fiyatlarında artış beklediklerini belirten Mehmet Tahir Baykan,“Şu anda peynir durmuş vaziyette. Daha doğrusu peynir gelmiyor. Bu yıl martta yağan kardan dolayı biraz peynir gecikmeli çıkacak. Bu da fiyatlara yansıyacak. Büyük ihtimalle fiyatlar yüksek olur. Geçen sene bu zamanda peynir geliyordu 21-22’ye, en fazla 25’ti. Şu an 30-35’ten bahsediyorlar. Bakıp göreceğiz artık.” dedi.

Yem fiyatlarındaki artışın peynire de yansıyacağını söyleyen Baykan, “Geçen sene kuraklıktan dolayı oldu. Bu sene de yemdir, şudur budur fiyatlar otomatikmen artıyor. Bunun da etkisi var. Şu an yağmurlar yağarsa biraz daha bolluk olursa belki fiyatlar yükselmez ama büyük ihtimalle yine artar.” diye konuştu.

“Geçen Sene Müşterilerimiz Vardı 150 Kilo Alıyordu, Gelir Bu Sene 75 Kilo 50 Kilo Alır”

Kış aylarına doğru fiyatların daha da artacağını belirten Baykan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçen sene müşterilerimiz vardı 150 kilo alıyordu, gelir bu sene 75 kilo 50 kilo alır. Bütçesine göre alır. Bütçesini aşar. 10 kilo peynir alırsan yarısı gidiyor. Bundan dolayı fiyat yüksek olacak. Çıkmıyor, çıksa da yaş peynir rahat 30 olur.

Kışa doğru büyük ihtimalle yükselir. Şu an peynir bulunmaz halde iyi peynir yokken 60-80 liradır. Marketlerde 80’dir bizde 60 liradır aynı peynir. Fiyatlar yüksek olur büyük ihtimalle. Böyle giderse işler vahim. Bizde bekliyoruz ne zaman gelecek.”

Exit mobile version