Siirtli Pazarcılar: “Kimse Gelmiyor, Mal Çürüyor”

Siirtli Pazarcılar: “Kimse Gelmiyor, Mal Çürüyor”

Siirt’te yeni kurulan sabit semt pazarı esnafı pazara kimsenin gelmediğini belirterek zarar ettiklerini söylüyor.

Siirt Yenimahalle’de bulunan sabit semt pazarı esnafı her geçen gün tezgah kapattıklarını ve pazara kimsenin uğramadığından şikayetçi.

Ne Haber ajansı mikrofonlarına konuşan pazarcı esnaflarından Nedim Aydoğan, “Sürekli zarar ediyoruz. Millet buraya gelmiyor gelen de akşam üstü gelip çok düşük, çürük mal istiyor. Hiçbirimiz para kazanmıyor biz mecburi çıkıyoruz.” dedi.

“50 Esnaf, 25 Müşteri Var”

Pazarcı esnafı Aydoğan bin kişinin ekmeğini kestiklerini belirterek, “Bize kimse bakmıyor pazarda 50 esnaf 25 müşteri var. Eski yer ile buranın çok büyük farkı var birisi Güres Caddesinden buraya gelene kadar üç tane su içiyor. Kimse buraya gelmediği için mallar çürüyor. Belediyeden herkese söylüyoruz. Diyorlar ki biz buraya masraf etmişiz mecburi buradasınız. Bazı tezgahta arkadaşlar var işi bırakıp gitti.” diye konuştu.

“Çarşı Dolu Kimse Buraya Uğramıyor”

Esnaflardan Medeni Karataş ise, “Pazarda durum yok kimse gelmiyor. Fiyatlar pahalı Pazar çarşıdan uzaktır. Herkes gelemiyor. Sadece sabah birkaç müşteri geliyor öğle arası zaten sıcaktır. Akşama doğru ise sadece bedavacılar geliyor. Çarşı dolu kimse buraya uğramıyor. Mal hepsi çürüyor en dayanıklı ürün karpuzdur herkes karpuz alıyor en azından çürümüyor. Pazarın yarısı boş. Çoğu arkadaş çalışmıyor. Mal çürüyor kimse çalışamıyor.” dedi.

Her Hafta 2 Bin TL Zarar

Pazarcı esnafı Mehmet Yılmaz, “Durum kötüdür. Haftada 1-2 milyar ben zarar ediyorum. Geçtiğimiz hafta da ben iki milyar zarar ettim. Üç aydır yaklaşık 40-50 milyar zararla çalışıyorum.” dedi.

“Eskiden 5 Kilo Götüren Şimdi 1’e Düşmüş”

Pazarda durumun kötüye gittiğini belirten Seyit Yel ise, “Eskiden 5 kilo götüren şimdi bire düşmüş. İki kilo götüren yarıma düşmüş. Zordur herkes de alamaz zaten meyveyi herkes alamıyor. Pahallıdır 20 liradan aşağı hemen hemen meyve yok.” diye konuştu.  

Exit mobile version