<strong>Siirtli Kasap: “İhracat Durursa Et Fiyatları İner”</strong>

<strong>Siirtli Kasap: “İhracat Durursa Et Fiyatları İner”</strong>

Haber: Nurten KOL – Kamera: Bünyamin AYBEK

Et fiyatlarının yükselmesini ihracata bağlayan Siirtli kasap Muhittin Kaçar, İhracat durursa hayvan dışarıya çıkmasa et fiyatları iner.” dedi. Sabri Öztunç ise, “Yakıttan dolayı yükseliyor zaten et fiyatları. Yakıt fiyatları düşük olduğu zaman et fiyatları da düşer, sebze meyve fiyatları da düşer, gıda fiyatları da düşer hepsi nakliyeye gidiyor.” diye konuştu.

İhracatın fiyatları etkilediğini söyleyen Muhittin Kaçar, şunları söyledi: “İhracat durursa hayvan dışarıya çıkmasa et fiyatları iner. Burası Siirt’tir, Güneydoğudur burada hayvan çoktur ama buradan hayvan ihraç olduğu zaman et fiyatları yükseliyor bizim burada. Satışlarımız normaldir. Fazla etkilemiyor bizi. Hayvanlarımız yayladadır.”

“Yakıttan Dolayı Yükseliyor Zaten Et Fiyatlar”

Yakıt fiyatları düşerse et fiyatı da düşer diyen şöyle konuştu: Sabri Öztunç, Et fiyatları bayağı bir yüksektir. Yakıttan dolayı yükseliyor zaten et fiyatları. Yakıt fiyatları düşük olduğu zaman et fiyatları da düşer, sebze meyve fiyatları da düşer, gıda fiyatları da düşer hepsi nakliyeye gidiyor. Buradan Mersin’e gideceğim 25 bin lira yakıt parası vereceğim, eksiden gidiyordum7-8 bin liraya. Bundan dolayı fiyat yükseliyor.”

“Fiyatların Düşeceğini Zannetmiyorum”

Fiyatların düşeceğini düşünmediğini belirten Vedat Erdemci, “Fiyatların düşeceğini zannetmiyorum. Fiyatların düşmesi için mazottur, benzindir, yemidir bunlar düşmesi lazım. Soruyorsun et neden pahalı sahibi diyor ki ben bunu alıyorum saman veriyorum getirmesidir, mazotudur ondan pahalıdır. Bunların düşmesi gerekir ki etin fiyatı da düşsün.” dedi.

“Fırsatçılık da Var, Hayvan Bulamıyoruz”

Hayvan bulamadıklarını ifade eden Erdemci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Fırsatçılık da var. Hayvan bulamıyoruz. Bizim buradaki insanlar kalkıyor buradaki hayvanları dışarıya gönderiyor. Niye gönderiyor iki lira daha fazla sattığı için. Burada da hayvan mecburi pahalı oluyor. Hayvanı bin liraya alamıyorsun bugün. Neden alamıyorsun adam kalkıyor bu hayvanları dışarıya gönderiyor, hayvan bulamıyorsun etin fiyatı yükseliyor.”

Exit mobile version