Siirtli Kafe İşletmecisi: “Emeğimize Yazık”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te kafeler sürekli gelen zamlardan şikayetçi. Zamlara yetişmediklerini söyleyen kafe işletmeleri fiyatları da artıramadıklarını ifade etti. Daha önce yılda bir kere zam yaptıklarını belirten işletmeciler, menülerine fiyat yazamadıklarını söyledi.

Su fiyatlarına bir haftada üç kere zam geldiğini söyleyen kafe işletmecisi Cengiz Tekinsu, “Bir hafta önce 14.95 TL’ye aldığım sütü bugün 16.95 TL’ye aldım. Sadece iki haftada 2 TL zam geldi. Su fiyatlarına bir hafta içinde üç farklı fiyat veriliyor. Adamdan bir seferde çekmek istiyorsun suyu en azından dursun yanımda ama adamlar 50 koli bile vermiyorlar. Bununda sebebi yarın yine zam geleceğini bildikleri için satmıyorlar.” dedi.

“Gelir Gideri Karşılamıyor”

Ay sonunu getiremediklerini belirten Tekinsu, şunları söyledi:

“Sadece ay sonu 13 personel çalıştırıyorum. Onların ailelerine eksiksiz olarak verebilecekleri bir miktar olarak paraları olduğu için seviniyorum. Ay sonunu zor getiriyoruz cebimizde bir şey yok. Onun dışında kafelerin eskisi gibi bir kazancı yok. Gelir gideri karşılamıyor. Gider muhteşem yükseldi. Şimdi bize geldiği için haftalık biz zam yapmamız lazım.”

“Kredi Kartlar İcralık Olmuş”

Nakit alımı yapamadıklarını ifade eden Tekinsu, “Kredi kartlarında icralık olmayan kalmadı. Nakit alımı yapamıyorsun. Bir ay öteye kazanıp ertelenmen lazım. Maalesef şu an hepsi icralık. Benim şuan banka kartım bile icralık.” diye konuştu.

Siirtli Kafe İşletmecisi: “Emeğimize Yazık”

Kafe işletmecisi Cengiz Tekinsu

“Artık Karı Geçtik”

Ceplerinden ödeme yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen kafe işletmecisi Sümeyye Erdoğan, “Şu anki çok kötü ilerliyor. Sürekli gün gün zamlar artıyor ve artık baş edemiyoruz. Başa baş gitmeye çalışıyoruz ama bir şekilde eksiğe düşüyoruz. Bugün bir aldığıma yarın aynı fiyata alamıyorum. Bir yerden sonra cebimizden çıkıyor. Artık karı da geçtik.” dedi.

Zamlara yetişemediklerini belirten Erdoğan, “Gelir gideri hiçbir şekilde karşılamıyor. Dengelensin diye sürekli zam yapmak zorunda kalıyoruz. Zam yapmamıza rağmen biz artık zamlara yetişemiyoruz. Eksiye düşüyoruz. Personel maaşını bir şekilde veriyoruz. Toptancıların ödeneğini geciktirmek zorunda kalıyoruz. Onlara da sıkıntı çıkıyor.” diye konuştu

“Çabalıyoruz bir şey için ama sonuç elimizde sıfır oluyor” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık ciddi anlamda insanın çalışma isteği kalmıyor. Önceden hevesle gelip burayı çalıştırdığımızda beraber ekip arkadaşlarımızla çalıştığımız zamanları baz alırsak artık o haz yok. Emeğimize yazık oluyor. Gelen zamlar bedenimize bile zarar veriyor. Burada belirli saatlerde çalışıyoruz. Sonucunda ne oluyor eksi oluyor. Bir şeylerin değişmesi lazım yoksa bu şekilde birçok hizmet veren sektör kapanacak.”   

Siirtli Kafe İşletmecisi: “Emeğimize Yazık”

Kafe İşletmecisi Sümeyye Erdoğan

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Kafe İşletmecisi: “Emeğimize Yazık”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!